söndag 1 januari 2012

2012.01.01

Jag brukar inte avge nyårslöften, de är ändå omöjliga att hålla.
Ändå kan jag inte låta bli att ha viss framförhållning och tillförsikt inför kommande år.

2012 är:
Året då jag kommer att skaffa mig något större armmuskler än vad en mygga har.
Året då jag kommer att ha bättre tålamod med mina huliganer - alternativt större överseende med mina egna utbrott på de små-olydiga-nyfikna-vilda.
Året då jag kommer börja arbeta något mer fokuserat på en egen ekonomi och inte låta mig bli försörjd som en lyxhustru, likt de senaste dryga decenniet.
Året då jag (återigen) inte tänkte börja banta, motionera mera eller dricka mindre vin - utan snarare tvärtom :)

Året då jag tänkte debutera som publicerad författare.

Det sista är faktiskt mest skrämmande av allt att uttala högt och skriva ner.
Tänk om jag misslyckas?!
Tänk om jag är komplett osäljbar, ointressant, urusel.
Just det jag älskar så enormt mycket - det skrivna ordet - skulle vara en fasansfull personlig katastrof om jag floppade med!

Nåja, jag har så vitt jag vet 366 dagar på mig att komma upp med bevis och eftersom jag är en obotlig optimist så löser jag troligtvis den utfästelsen också.

Hoppas jag?

Gott nytt på er!

13 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Jag tror stenhårt på att du kommer lyckas... åtminstone med skrivandet ;) Men jag är ju partisk!

Kan meddela att inte jag heller tänker banta eller motionera överdrivet. Mat är för gott och jag är lat

Barnens Hjältar sa...

Haha, skriver om samma fenomen idag tror jag :-)
Gott nytt år!

Ezter sa...

Klart du kommer att lyckas! Ja, vi får verkligen försöka ses under året. Måndag kl 14 har hon möte med behandlaren, men då har jag bara en timme till mitt förfogande...
Hoppas du får ett bra 2012!

Fru Venus sa...

Underbara löften :-) Nu hoppas och tror vi på det bästa! Du har rätt, vi "snavar" över varandra mest hela tiden, så nu trampar vi fast oss en gång för alla! God fortsättning, författare där!

Milla sa...

Härliga framtidstankar och eftersom jag tror på tankens kraft så tror jag att man kan uppnå det mesta som man bestämmer sig för :)
Det sista av ditt skrivandets karaktär ska nog vara precis så skrämmande pirrigt just för att öka på kreativitet och skrivarlust till fullo och om inte annat så är ju de inte helt fel att slå myggan i bodybuilding !)
Kramar från ett snöigt Linköping.

Mamma Mimmi sa...

God fortsättning till dig min bloggvän och tack för gratulationerna till min lille "3:a". Inte för en sekund tvivlar jag på att du kommer att genomföra dina planer/löften med både finess och stor skicklighet. Kan liksom inte tänka mig något som skulle passa dig och din penna (skulle man ju vilja romantisera och säga, men nåväl tangentbord...) bättre. Ser med stor förväntan fram emot att få läsa. Stort lycka till och vi syns i bloggosfären - nu säkerligen med lite bättre frekvens från min sida. Kram Mimmi

Bina sa...

Du hojtar väl till NÄR boken kommer i en bokhandel nära mig? God Fortsättning!

Inger Marianne sa...

Tror säkert att du kan. Jag skrev aldrig något manus om mitt liv ha ha. Däremot skrev (skriver) jag på en saga jag skulle behöva hjälp med att få korrekturläst. Du kan få börja med den. Fniss.
Kramis

Eva sa...

Jag tror att det ska vara skrämmande att "bli" författare på riktigt. Du vet gamle Kirkegaards ord: "Att våga är att förlora fotfästet en stund, att inte våga är att förlora sig själv".
God fortsättning på året & livet & blivande boken.
Ses snart.

Madlar sa...

Fast jag resoneras så att det verkliga misslyckandet är att aldrig ens försöka. Ta ett djupt andetag o kliv rakt ut för man vet aldrig vad som händer <3

Nipe sa...

Klart du grejjar det!!

Märta sa...

Tror fullt och fast att du kommer att infria alla dina nyårslöften. Och jag ser mycket fram emot din författardebut.
En riktigt god fortsättning på det nya härliga året! *kramen*

LyckligaPraliner sa...

Publicerad författare...det låter mycket spännande och dig ska jag hålla koll på ;)) Du kommer att klara det galant. Det är som det sägs här i norrland - "Kör så de ryk!"

Ann-Louise