lördag 31 december 2011

Ellos-katalogen och tid

Livet är fyllt av tillfälligheter.
Lagom till frukost (hm, klockan kvart över tio), slet jag upp plastförpackningen kring en av postorderkatalogerna som redan ramlat ner i brevlådan med sina vår- och sommarkläder.
En snabbt bläddrande och sedan tillbaka till första sidan för att ta ett varv till bara för att verkligen konstatera att jag inget ska ha!

Då slår det mig att modellen på omslaget känns väldigt bekant!?
Inte så att det är ett ansikte jag sett på många reklamtavlor eller i liknande sammanhang, utan mer som en hastig glimt i bakhuvudet om hur hon såg ut för en sju-åtta år sedan!

Då sprang hon kalvbent runt på våra ägor, ärvde kläder efter min storadotter, klappade våra kaniner och var alltid översvallande glad.
Då ingick hon i periferin av min storadotters krets, ännu en unge jag stundtals hämtade upp för en övernattande tjejhelg hemma hos oss.

När jag såg henne idag igen insåg jag också hur himlens fort åren rullar på.

Apropå tid; är det nödvändigt att vara vaken ända fram till tolvslaget?
Mina småhuliganer tänker jag nog stoppa ner i sina sängar långt tidigare.
Annars kommer jag nog att hinna bli knottrig både en och tolv gånger på deras överskottsenergi som för tillfället mest omvandlas till vi-springer-som-galningar-och-tjoar-på-övervåningen-ända-tills-någon-gör-sig-riktigt-illa beteende!

Det är ok va?

Och ni - gott slut/nytt/grått och så där, igen!

5 kommentarer:

Eva sa...

Äh, man kan gå o lägga sig innan tolvslaget. Det blir nytt år ändå. Jag brukar aldrig vara uppe till tolvslaget, det är bara en dag som går över till en annan, enligt mig. Men inatt ska jag jobba, så då ska jag försöka vara vaken... haha :)

Fröken Hulda sa...

Hade jag inte haft som tradition att fira nyår med mina två vänner Eva och Inga hade jag säkerligen legat i sängen innan tolv

Hanna Lans sa...

Vi lägger oss efter Grevinnan och Betjänten. Eller, det är då jag lägger sonen. Själv kommer jag vara uppe en stund till, men förmodligen inte till tolvslaget. Jag, lite ost och ett glas vin kommer sitta tillsammans och läsa klart tidningen "Skriva". Sedan lägger jag mig också. Mer spännande än så blir det inte. ;)

Gott Nytt År!

Karin sa...

Man kan lägga barn i vanlig tid ikväll också. Det tror jag de mår bäst av. Åtminstone mår vi bäst av det. (Sedan måste jag erkänna att jag sällan orkat hålla ögonen öppna till tolvslaget)

Än en gång: Gott Nytt År!

Bina sa...

Inte för att jag kommer känna igen henne, utan mest för att jag är så tröttsamt nyfiken måste jag nu genast gå ut i pappersinsamlingen och spana in omslaget på Elloskatalogen!