söndag 9 oktober 2011

Me, Mångmamma - you, ...Green?

Jag har ett litet lyxproblem!

Alltså, jag vet att de flesta människor tycker att det är högst naturligt att ha fönsterbänkarna fyllda med krukor och blomster men jag är säsongsarbetare i den frågan.
Från oktober till mars, slåss växterna om utrymmet i de fem fönster jag vågar ha krukor i.
(Ni vet den där lilla detaljen med yviga barn som är ymnigt förekommande här...)

Givetvis gäller det diametralt omvända resterande del av året, när samtliga små-gröna-rotförsedda får flytta ut på sommarbete i växthuset eller på verandan.
Om det inte vore för de små-vilda-glada, skulle jag inte ha några buketter alls inne och sålunda inga pinaler i fönstren under sommarhalvåret.
Nu är det ju lyckligtvis inte så torftigt - mina telningar plockar mer än gärna allt de ser och kommer över som skulle kunna stoppas ner i en vas.

Men så nu då, när jag räddat in mina ömt omhuldade pelargoner, chiliplantor, asparagus, amaryllisar, murgrönor och paradisträd från den där nattfrosten som knackar på dörren, då är det som att komma in i en djungel i mitt kök och matrum.
Jag är inte riktigt van - än!
Och innan jag hinner vänja mig, kommer minst hälften att antingen få kräla ner i tvättstugan för vinterdvala, gå kompostdöden till mötes eller helt sonika tappa alla sina blad av chocken!

Men några ska jag nog kunna hålla liv i till nästa år ...

4 kommentarer:

Tankar vid midnatt sa...

I går flyttade mina pelargonier in hos Bäste Bror i hans bi-area (benämningen enligt senaste fastighetsbeteckningen på föråd..) men basilika, oregano, chili mfl trängs inne hos mig så jag vet vad du skriver om - även om min barnskara är mindre. Såg bilden på FB -gillar dina dreads!!!

bloggtant sa...

Hos mig ska det helst vara helt tomt i fönstren, utom kryddor då alltså.
Mannen håller liv i grönt inne och jag i grönt ute. En ständig kamp alltså om hurvida vi ska ha grönt eller ej.
Till och med så att jag skulle kunna tänka mig växtgift för att bli av med vissa stoooora tråkiga växter;)

Caja: sa...

Lycka till!
kram/c

Anonym sa...

Att rädda blomstren och bevara dem till nästa säsong är något jag idogt försöker, och alltid misslyckas med... ;)