lördag 8 oktober 2011

Nej tack, jag ska inget ha!

Visst är det bra att stötta lokala föreningar, företag och producenter, inte minst med tanke på miljön.
Fast det finns en gräns för mig.

Hur behjärtansvärt ändamålet än kan tänkas vara med korv- och kakförsäljning, t-shirts med reklamtryck för den lokala idrottsföreningen eller strumpor i tolvpack för ridklubben, så kan jag bara inte förmå mig till att handla något jag inte vill ha - eller behöver.
Bara för att stötta något jag inte bryr mig ett dyft om huruvida det överlever ekonomiskt eller ej.

Och här pratar jag enbart om olika typer av föreningar som vill ha förstärkningar i kassan!

Jo, det var så att jag sprang ihop med en pappa som stod och krängde t-shirts åt den lokala fotbollsklubben utanför affären idag.
Utöver mitt enorma ointresse av just fotboll i allmänhet och sport i synnerhet, hittade jag ytterligare två skäl till varför jag aldrig kommer att bli ägare till ett liknande plagg.

1) Jag avskyr t-shirts.
Äger inte en enda och har inga planer på att skaffa mig någon framöver heller, inte ens om jag fick den kastad efter mig!

2) Jag vägrar betala för att gå runt och göra reklam för någonting överhuvudtaget.
Ska jag vandra runt som en levande reklampelare - är det väl ändå jag som ska ha betalt!?

9 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Instämmer.... så långt. Dock köpte jag kakor som en skolklass sålde av två anledningar:

1. Kul om dom kan komma iväg på nåt
2. Jag är ett KAKMONSTER

Mångmamma sa...

Bra där Hulda!
Fast jag skulle ha vänt på resonemanget; 1) Kakmonster, 2) Behjärtansvärt engagemang - som kommer på köpet! :)

Fröken Hulda sa...

Hahaha... Å du skrev samma inlägg hos mig TRE gånger. Vill du att jag ska ta bort två av dom??

Svar: Jag är hemma igen. Ville så gärna se... men icke sa nicke. Istället hittade jag nåt intressant som du delat med dig av på FB... om han skrivar-Börje. Mycket intressant :)

Småländskan sa...

Ja, i stort har du alldeles rätt! Det att gör man reklam för nåt ska man ha betalt! (säger jag som jobbat med och haft egen reklambyrå i hundra år).
Sen är det en helt annan sak att sponsra, ställa upp för de lokala föreningarna. Oavsett om man gillar eller ogillar fotboll och sport, eller t-shirts *s*,så nog kan man, bara för att stödja, lägga nån tjuga bara för att föreningsn ska överleva?
Man behöver inte gå omkring som en reklampelare, man kan t.ex. ha tröjan som nattsärk, till mattrasa eller liknande...
Kram mångis!

Barnens Hjältar sa...

Jag håller med, gör man reklam skall man ha betalt :-)

Kollar på Baader Meinhof complex, himla bra film (tysk från 2008)

Karin sa...

För några år sedan var både 20-åringen och Enda dotter mycket aktiva i stadens kanotförening. Det var ett evigt paddlande fram och tillbaka - från Luleå i norr till Karlskrona i söder. Någon gång ibland var det vår tur (!) att följa med och laga mat åt alla trevliga ungdomar under tävlingshelgen. Då hörde till att man skulle springa runt i en löjlig träningsoverall fullmatad med reklam som visade vilken klubb man tillhörde. Jag och pappan var de enda som ALDRIG köpte sådana där overaller till oss själva.

Skulle känna mig som en jättebebis i reklam.. Nej tack! Tror inte det finns någon t-shirt i min garderob heller, gillar linnen under. Och aldrig någonsin kommer jag att gå runt i tröjor med tryck!!

Susann sa...

Men om du stöter på någon som säljer Newbody så skicka dem ögonblickligen till mig. Jag har stort behov av att fylla på strumpor, trosor och linnen. Och den pyttelilla reklam som finns på ovannämnda plagg är det bara min make som ser, så jag står ut med den ;)

Tankar vid midnatt sa...

Instämmer. Har kollat på din bild på FB - häftigt!

Märta sa...

Kan bara hålla med! Senast något av mina syskonbarn var satt i att sälja för att få in pengar till någon idrott var det tack och lov balar med toapapper (!) de skulle kränga.
Smart drag - något som alla behöver och som går åt. Utan reklam var det också.. :)
*kramen*