torsdag 22 september 2011

Vilken tur att vi aldrig behöver träta om vem som ska vabba.

Att fröken Majblomma somnade på skolbussen hem igår, hade sina randiga skäl.
Imorse vaknade hon med röda strimmor under näsan och lät meddela med ynklig röst att hon nog inte skulle orka med skolan idag.
Efter en snabb handpåläggning insåg jag att hon hade alldeles rätt.
Nu sitter hon halvsovande, inlindad i en filt och tittar på favoritfilmen "Trassel".

Själv hinkar jag kaffe och letar efter ett piggare jag som kan knåpa ihop något lagom klyftigt och publiceringsbart till nästa veckas krönika.
Fast egentligen önskar jag att jag strosade runt på bokmässan tillsammans med mina skrivande vänner.

Hoppas ni får en trevlig och litterär helg, alla ni som är där!
En extra kram och spark där bak till Desirée, Hanna och Anitha!

9 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Hoppas lilla fröken snart kryar på sig. Å jag förstår att du hellre varit i Göteborg... men allt kan vi ju inte styra över.

~ ♥ en6barnsmamma ♥ ~ sa...

Så virus har hittat in till mångmammas hus :(( Hoppas det inte blir lika många virus/bakterie besök den kommande vintern, som förra.
Kramiz och krya sig ;)

Ezter sa...

Hoppas hon piggnar till snart!

Susann sa...

Förkylning eller maginfluensa... då kommer jag med min dunderkur - för att man inte ska bli förkyld. LACTIPLUS!!! Probeotika - alltså att ta förebyggande. Tvärt emot antibeotika, som du tar efter att du har blivit sjuk.
Nu har jag inte ätit dem på något år, men under de tre år som jag proppade i mig dem dagligen så var jag mer eller mindre aldrig sjuk. Och maginfluensa, det vet jag inte när jag hade senast. Trots att jag ibland t o m torkar små pizzor från golvet som eleverna har lagt.

Mångmamma sa...

Jag håller tummarna för att vi slipper en sådan vinter som förra året igen.
Aldrig tidigare har den här familjen varit så drabbad av allehanda krämpor som då, i år får det återgå till det normala - alltid pigga och friska.

Motvalls Kärring sa...

Trassel är en rolig film. Jo, jag är barnsligt förtjust i dessa galna sagor.
Jag hoppas att ni får en fin dag och att hon kryar på sig.
Kram

Christina sa...

Har kikat runt lite. Kommer gärna tillbaka och läser dina kloka ord. Hälsningar Christina

Småländskan sa...

Det där att vabba, det är helt okänt för mig. Bara tur kanske, eftersom vi hade en privat dagmamma till sonen, en dagmamma som alltid ställde upp, oavsett om sonen var snorig eller inte. Tror inte ordet "vabba" var uppfunnet på den tiden heller *L*. Jag kunde ringa på em, säga att det kört ihop sig på jobbet och hon lugnade mig, menade att "jag är ju här..." och det var hon, alltid! Som jag uppskattade henne, vilken kvinna! Och sonen avgudade henne och hennes mat. Riktig!!! mat, inga halv- el. helfabrikat där inte!
Och ja, jag önskar jag kunde vara på bokmässan jag också, strosa omkring, få intryck, lyssna... men, men, det får bli ett annat år, kanske. Nån gång ska bli den första.

Barnens Hjältar sa...

Åh jag var där förra året. Läste ett stycke ur min bok där. Vilket vimmel och virrvarr :-) Lite för mycket intryck för min hjärnas smak men spännande ändå :-)