onsdag 26 juni 2013

Dumheten firar triumfer

Vi tog ett medvetet beslut för många, många år sen om att inte ha någon tv i hemmet!
Knäppt?
Konstigt?
Kontroversiellt?

Ja, kanske alltihop men likväl ett högst medvetet val.

Nu har en rad domar bestämt i förvaltningsrätten i Luleå att datorinnehav är likställt med att inneha en tv-mottagare!
Protestlistorna duggar tätare än ett regn på midsommarafton på sociala medier.
Vilket sanslöst skämt säger jag bara!
Visst, det är säkert teoretiskt möjligt att glo på tv-program på datorn.
Många gör det säkert också men med en internetuppkoppling från tidig Kritaperiod, är det inte bara segare än segast, utan även hackigt, buffrigt och outsägligt tröttsamt att ens försöka.

Jo, jag har av misstag råkat snubbla in på tv via en länk i en blogg och insåg genast att det var för tidsödande att ens orka vänta in startsnurretiden, långt värre tålamodsprövande att försöka se något eventuellt klipp!
Obs! En reklamfinansierad kanal...
Jag har till och med försökt mig på 'Netflix' en gratismånad, bara för att inse att jag aldrig skulle orka buffra färdigt/ladda hem en film i en timme eller två, innan jag kunde se eländet!
Mitt på-vischan-liv rimmar illa med tekniska faciliteter - stundtals!

Nej, jag vill inte ha någon tv.
Jag saknar inte tv.
Jag tittar inte på tv.
Mina barn får antagligen en traumatisk uppväxt genom sin ytterst begränsade erfarenhet av just tv-program men det bjuder jag på.
Några ärr av sin uppväxttid ska de ju ändå ha!

Skulle jag bli ålagd att betala för något jag inte valt, inte beställt eller ens utnyttjar - då skulle jag dels bli upprörd men även omedelbartbums avsluta all form av internetanvändning i hemmet!
För att äga en dator utan internetuppkoppling kan väl knappast jämställas med 'sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av tv-program'?
Det vore ju verkligen en paradox av dess like.

Jag lovar, jag skulle inte ha några problem med att leva utan - det finns faktiskt ett liv utan cybervärlden också.
Oftast kallas den för den reella, eller kanske tredimensionella.
I den världen finns det fullt med tredimensionella barn, djur, böcker, papper och penna - och det skulle jag verkligen inte vilja vara utan!

4 kommentarer:

Ezter sa...

Man borde avskaffa tv-licensen helt, för man betalar en massa annat till tvn ändå nu!

Jison Nilsson sa...

Kloka ord!!
Heltokigt detta med TV-licenser för datorer!!!! och som du här skriver...det bara hackar och buffrar ju ändå, så vadå titta liksom???
Vi har tv här hemma, och betalar också licensen, men jag kan ändå inte låta bli att bli förbaskat upprörd över såna här dumheter!
Stå på dig!
Kram, Jison

Charlotte sa...

Tv licensen betalas för att man HAR en Tv. Inte för att se några program. Detta fick jag förklarat för mej då jag ville ha rabatt på Tv licensen då dom gjorde underhåll på nån mast. Icke sa Nicke, jag fick betala för att jag har en Tv, oavsett om den står framme, påslagen eller i garderoben, avslagen. Det här är hur galet som helst. Oftast är skiten avslagen liksom de program som sänds....

Anonym sa...

Vi (Urban & Mats) tycker tv-licensen borde vara en skatt. För fri och obunden media är viktigt i en demokrati, men licenssystemet är förlegat. Hör mer i vår podcast. http://urbanomats.podbean.com/2013/07/05/snacka-om-sexigt/