tisdag 29 maj 2012

Lite orolig

Mina barn kan knappast vara friska!
Inget slagsmål, inget kivande, inget evigt gapande?
Istället har de totalt missuppfattat det här med att ta på sig varsin karaktär ur Astrid Lindgrens digra skara av busiga och påhittiga barn.
Sheriffen kände sig mest besläktad med Emil, både Pysselkungen och Majblomman bestämde sig raskt för att vara Pippi och Stenkrossaren ville vara en av de pirater som håller Efraim Långstrump fången.

Så hur beter sig nu dessa rollfigurer?
Enligt mina barn så leker de snällt, fixar både fram och bort allt från frukostbordet och som final, släpar upp dammsugaren och torktrasor till övervåningen för att börja städa!

???

Jag klagar inte.
Inte alls, jag är bara ytterst förvånad.
Troligtvis har denna hjälpsamhet gått över framåt lunch!

6 kommentarer:

moster mallas blogg sa...

Njut, bara njut av stunden........

Kärlek

Kimsan sa...

ja ibland kan barnen verkligen förvåna en :).
Kram

Susann sa...

Astrid Lindgren... måste bara berätta, att dagens barn, i åk 3, kan knappast ngt om Astrid Lindgren :( De har knappt läst en enda rad ur böckerna och få har sett filmerna. Därför har jag idag visat Bröderna Lejonhjärta, och de älskade filmen. OM jag hade haft tid, så skulle jag läst boken för dem, men jag slutar den 15 juni, så jag hinner inte, med allt som ska avslutas de sista dagarna.

Charlotte sa...

Ja, såna ryck brukar vara av övergående natur. Snart är dom sej själva igen! Kram

Fröken Hulda sa...

Plötsligt händer det :)
Njut!!

Mångmamma sa...

Jodå, det gick över - framåt lunch som jag trodde.
Å andra sidan fick jag en rimlig förklaring till varför Sheriffen inte var så värst stridslysten av sig, lite senare på eftermiddagen.
Han stod i tur för att bli sjuk!
Susann; Jag blir faktiskt förvånad över att barn idag har så taskig koll på AL. Trodde att alla filmatiseringar hade bidragit till större kännedom, om inte annat.