måndag 31 oktober 2011

Marcos von Ring, bakterier och överbefolkning

Tidig morgon blev det.
Bam-Bam skulle kolla synen inne på ögonkliniken och visserligen är han inte lika falklik i blicken som sina syskon men han skulle med råge kunna klara syntestet för tung lastbil, om så behövdes.

Inga glasögon alltså, något sonen tyckte var trist eftersom bästa vännen J nyss fått slika.

Väl hemma utfodrades menageriet lite snabbt och jag surfade över nyhetssidorna.

Mina gamla vänner Marcos von Ring och Patrick Guérin är visst i farten igen, enligt Aftonbladet.
Multiresistenta bakterier kommer ta fler liv framöver, något som skylls på all antibiotika som skrivits ut det senaste knappa seklet.
Och forskare hävdar att vi numera är 7 miljarder människor som bebor denna planet.

Ärligt talat, jag vet inte vad som är värst?
Människors godtrogenhet, deras tilltro till medicinska innovationer eller den snabbväxande befolkningsmassan som trampar runt och girigt skövlar sin närmiljö.

Och vet ni, just nu tänker jag inte försöka lösa några världsproblem utan ge mig i kast med att bygga ett Barbiehus till mina små-vilda-glada och väldigt höstlovslediga illbattingar.

8 kommentarer:

Gafflan sa...

Kanske är jag en "cool" mamma med is i magen eller bara haft tur men yngsta dottern (snart 14 år) har aldrig ätit en enda penicillinkur medan äldsta dottern (snart 17) ätit denna medicin en gång. Jag har inte sprungit ner dörrarna på VC varken då det gällt döttrar eller mig själv med andra ord men är glad att det finns hjälp att få.

Ezter sa...

Stackare, som inte behövde glasögon! En kompis dotter, fick tandställning för sisådär 30 år sen. Föräldrarna gruvade sig för hur bekymrad hon skulle vara för det. Glad i hågen kom ungen hem från skolan: Jippi! Nu fattas bara glasögon!
Hon tyckte det var så coolt...

Mångmamma sa...

Gafflan; Jag fick äta upp mina ord om att inga barn i denna familj ätit penicillin, med råge, strax före lilltjejens 1-årsdag. 3 kurer på raken mot öroninflammation och därefter tre kurer vardera mot halsfluss nu i vintras som var!

Men annars har vi klarat oss ...:)

Ezter; Charmigt!

Tant Grön sa...

Haha. Min yngsta tjurade i veckor för att hon inte behövde glasögon! Hon litade aspelut inte på ögondoktorn.
Mina barn i alla fall yngsta har fått massa pencillin redan. Det känns inte så bra. Men hellre det än lunginflammation och blodförgiftning..Önskar dock att doktorer var mycket mer restriktiva, om en doktor skriver ut pencillin så tror man ju att det är nödvändigt, men så verkar det ju inte riktigt vara..

LillaTuss sa...

Med tanke på hur extremt lite antibiotika jag och dottern ätit under våra liv kommer vi nog leva länge om man ska tro forskningen

Karin sa...

Usch och jag som just nu äter hästantibiotika i FYRA VECKOR för den förbaskade borrelian..

Jag vet att multiresistenta bakterier ökar lavinartat - det är inte bra. Det är närmast katastrofalt!

Apropå tandställning, Enda dottern har just nu tre stycken i sin mun. Nej, hon tycker inte att hon är cool, de gör ont och hon känner sig rätt eländig stundtals.

Hoppas det gick bra med Barbiehuset! Kreativiteten flödar tror jag! Precis som det bör under ett lov. :-)

Annaa M sa...

Och jag gitter inte kolla länkar, men jag har ett långt Barbie-liv bakom mig även om vi aldrig hade några hus, fast vi hade diverse tält och annat. Vi hade minst 100 barbisar. Folk fasasde och skyggade.

Tycker i alla fall det är kul att ha hittat dig, eller du mig, och räknar med att höras av mer framöver!

Cicki sa...

Är ganska nöjd att jag inte behöva lösa värlsproblemen. Nöjer mig med att hålla koll på min egen lilla ankdamm.