lördag 15 oktober 2011

Kalsonger, trängsel och älgkött

Sopslut idag.
Efter en sen frukost gav vi oss lös på en stadstripp, där vi slogs om utrymmet med halva Småland i just "Smålands största inomhusgalleria", som det så pampigt kallas för.
Fyra byxor, otaliga kalsonger och strumpor senare blev det ett snabbstopp på Eldoradot för pysselsugna - Panduro, innan kaloritankning för de små på "Gyllene Måsen", så de skulle orka sätta sprätt på samlad veckopeng inne i det stora leksaksvaruhuset.

Väl hemma har jag i ett anfall av sinnesförvirring lovat att bygga ett Barbiehus åt fröken Majblomma, pillat ihop oändligt många pyttesmå Legofordon och när jag äntligen tänkte rycka åt mig datorn, ringer jaktledaren och berättar att det finns älgkött för avhämtning.

Nej, ingen av oss vuxna jagar men vi är lyckliga markägare så det brukar ramla in lite viltkött så här års.
Fyra timmar senare har jag finstyckat, malt köttfärs, kokat buljong och fryst in årets jaktfångst.
En smidig nattning av lektrötta små med bara två böckers högläsning och en relativt välsanerad barnkammare är också avklarad.

Nu räcker det!
Hoppas ni haft en fin dag.

7 kommentarer:

Lippe sa...

Funderar på om jag ska smyga ut och ta nacksving på älgen när den står och halvsover under mitt äppelträd? Bäst att göra det snart för de har nästan ätit slut på frukten.
Vill ha lite älgkalops och färs till köttbullarna!

Cicki sa...

Jadå och betydligt lugnare än din dag. Fast lite älgkött till en tjälknöl skulle sitta fint. Det är ju attans att man inte kan köpa älgkött på ICA i den här delen av landet.

Susann sa...

Älgstek... är uppvuxen i ett hem där det stundtals inte fanns något annat på bordet än ägg - då mormor hade höns och älgkött - vi hade jaktmark. Det var inte alltid så ekonomiskt välstrukturerat i mitt hem. Så som vuxen tog det lång tid innan jag åt stekt ägg på macka eller kött från älgen.

My Myself and I sa...

Vi har en underbar skogsbutik här som säljer vilt. Måste absolut handla lite rådjur snart

Fröken Hulda sa...

Vart har maken fått plats i din turbolördag? Ligger han fortfarande nerbäddad?

Ezter sa...

Jag har bara ätit älgkött ett par gånger! Är inte från nån jägarsläkt.

Cissa sa...

Vilken dag! 190 knyck, rakt igenom! Förstår om du är helslut!

Men vilken belöning du fick på sluttampen! Älgkött! Inte ett julbord här utan hemmatrillade älgbullar! Mmm... Men nu för tiden får man bege sig till Saluhallen för färskt älgkött, det fådda försvann med exsvärmodern. Och det är jag rätt nöjd med ;-)

Hoppas du får ta igen dig ordentligt nu!