lördag 22 oktober 2011

Bryt ihop eller bit ihop?

En av två gossar ville vara med på scouterna idag.
Den andre bestämde sig för att dagen var förstörd eftersom han glömt sin "tonårsluva" i skolan och därför inte kunde visa sig bland folk.
Märkligt beteende för att komma från en 7-åring, om ni frågar mig!

För övrigt har jag otaliga konfliktsituationer att hantera.
Mina teorier stämmer inte riktigt överens med verkligheten.
Just nu hjälper det föga att vara en förstående mor - fast jag inte är någon ko - mina små-vilda-glada befinner sig i olika stadier av utvecklingsfaser, samtidigt.
En liten herre som kan själv och behöver hävda sitt oberoende i allt, på fyra år.
En sexåring som växer i otakt med kropp och själ, en brådmogen sjuåring som bryter ihop av sina perfektionistiska krav på sig själv med jämna mellanrum och slutligen en förpubertal dryg tioåring i den allra finaste "slyngelåldern", vars smaklökar är som allra bäst utvecklade.

Med andra ord är det lite turbulent här hemma mest hela tiden.
Jag är väldigt glad att jag redan gjort den här resan två gånger tidigare, mina äldsta har plockat delar av paletten och kommit ut på andra sidan som förhållandevis sansade unga vuxna.
Chansen att även de här små vilddjuren som far runt som vettvillingar, bryter ihop och bara håller sig vid liv med hjälp av en ytterst begränsad del av kostcirkeln också ska växa till sig och bete sig som något det går att ha i möblerade rum igen är relativt stor.

Jag ser fram emot det, fast under tiden kör jag på med att släcka otaliga bränder och medla i oroshärdar här hemma!

9 kommentarer:

Ezter sa...

Du är verkligen i en hektisk fas av livet nu :)

Anonym sa...

Jag kanske ska sluta beklaga mig då. Jag inser att du spelar nog, just nu, i en liten annan division än jag, men mitt tålamod är också snart slut.
Idag har jag släpat en totalt ointresserad tonåring genom gymnasieskolorna för att han ska få en hum om vad han ska välja om 3-4:a månader.
Sonen har knappt svarat på tilltal när någon har pratat med honom. Han hade inte, ens i två sekunder, förberett den här dagen.
Just nu känner jag att jag nästan bara vill lägga mig på soffan och skita i allting. Tror faktiskt att jag ska göra det.

Småländskan sa...

Jahapp! Undrade just vad du har för dig, liksom, typ, alltså...

Milla sa...

Å, jag som tycker det räcker med den 11-åring och den 18-åring jag har. Den äldre av de två är ju av den mer hanterbara, frigörande sorten medan den yngre pendlar runt på gränsen till tonåren (det värsta? klarades av vid 9-års ålder)
Hoppas ni får en fin lördagskväll. Kram milla

LillaTuss sa...

Beundrar din simultankapacitet. Tror min försvann i och med att dottern flyttade. Med tanke på hur min dag är beundrar jag dig ännu mer om/när sjukdomarna slår till......

Cicki sa...

Det är sånt där som håller en ung. Samt ger en gråa hårstrån. Grattis!....:-)

~ ♥ AnnKatrin ♣ ~ sa...

Ja, vi har det ju väldigt lika du och jag ;)) Men det rådet har du gett mig, och det fungerar ju fint ;))
Bryt ihop, eller bit ihop

Kramiz och hoppas kvällen i alla fall blir lugn ;)

Caja: sa...

Läser... ler och suckar...glad över att inte vara i dina kläder (missupfatta mig inte)men är full av beundran över att det finns mammor som du!

kramar till dig och alla de dina/caja

Barnens Hjältar sa...

Ja visst är det underbart, men städat det får man ;-)

Mina huliganer verkar vara i sitt esse nu så jag hoppas att dalar framåt höstlovet i varje fall.

Ha en fin kväll!!