torsdag 18 augusti 2011

Tager du denna...

Men nu behöver jag lite hjälp här!

Har just fått en inbjudan till ett bröllop kombinerat med ett dop och insåg just att jag inte riktigt kan komma på något lagom personligt och fiffilurigt i bröllopspresent.
Doppresenten ska jag nog kunna klura ut själv, där börjar jag få lite rutin, inte minst med tanke på alla mina egna barns doppresenter som vandrat in i hemmet genom åren.

Men jag är förhållandevis orutinerad på att bevista bröllop.
Utöver mitt eget, i all hast och ytterst hemligt, har jag nog bara hummat med i kyrkan och skålat vid borden ett fåtal gånger.
Vid närmare eftertanke går det nog att räkna på ena handens fingrar.

Hjälp hitåt, hiva iväg era bästa förslag, vettja!

14 kommentarer:

KaosJenny sa...

En blåbärsbuske eller nåt sånt där som man kan plantera (om de har gräsplätt). Annars beror det mycket på hur länge paret bott ihop... Har de bott ihop länge så upplevelse av något slag (vi brukar försöka tota ihop oss med några fler då). Är de nyligen ihopflyttade så kan väl en skål vara bra... Lycka till

Karin sa...

Min närmsta arbetskamrat har bevittnat bröllop två helger i rad, hon har haft samma dilemma..

Fröken Hulda sa...

Jag är inte heller bröllopsvan om man säger så, å jag minns faktiskt inte vad jag gav min barndomsvän i bröllopspresent. Antagligen för att jag tärna och skitnervös. Min bror och hans fru fick ett virkat överkast till dubbelsängen (jag fick kortisonsprutor av doktorn) men jag antar att du inte hinner virka ihop ett tills det är dag :) Sorry! Hoppas andra bloggare har den perfekta gåvan att presentera för dig/Kram

Ezter sa...

En sak vi fick, som vi uppskattade mycket, men kanske svårt med alla era barn...
Ett par kompisar sa åt oss att reservera en dag (lördag) Ett visst klockslag blev vi hämtade (deras barn och Yngsta också)Vi körde några mil till ett slott. Där fick vi en drink (medhavd av dem) och nåt tilltugg, sen fortsatte resan till en djurpark, de betalade all entré. Efter ett tag där dukade de med linneduk och porslin och glas. Dukade upp världens mat! Det var gott , kul och minnesvärt!

LyckligaPraliner ♥ sa...

Jag vet ett par som fick "middags-checkar". Några av deras vänner skulle turas om att bjuda dem på middag eller något en gång i månaden. På checkarna stod vilken månad och vilka de skulle till. Det blev mycket uppskattat. Kanske glas eller en fin vas med deras namn och datum ingraverat. En brödkavel som det står något kul och skojigt på, eller klokt förstås. En bok om hur man överlever äktenskapet kanske :))
Finns mycket att ge bort beroende på hur väl och nära man känner och är varandra. Men svårt ändå dock... Lycka till! :)

Inger Marianne sa...

Titta in hos mig på ime design, skinnkuddar och mormorskuddar glasunderlägg eller servettringar i skinn, linnedukar m. servetter har varit sålt till bröllopspresenter. allt efter prisklass. kramis

Barnens Hjältar sa...

Jag skulle nog satsat på upplevelse om det är ett par som sällan får tid för sig själva pga barn. Nu för tiden är det u så finurligt att många som gifter sig har önskelistor med särskilt utvalda önskningar, kanske de har en sådan?

Milla sa...

Hmm, svåra grejer det där med bröllop.
Beroende på hur väl man känner dem, desto personligare saker går ju att ge, vilket du säkert redan vet.
Jag kom att tänka på ,i detta nu, på de där "lerförpackningarna" som man kan ge till dopgåvor där tanken är att trycka barnets hand och /eller fotavtryck.
Varför inte bröllopsparets händer tillsammans i leran ?
(fast de måste förstås trycka dem själva i lugn och ro, hihi)
Vackert som tavla?
Kram Milla

PS.
Jag är glad att du hänger med mig i flytten, välkommen på flyttgröten =D
DS.

Caja: sa...

Svårt...mycket svårt....

Är ni många som lägger ihop???? Spa-weekend kanske....

Eller ett presentkort som talar om att ni passar barnen en heldag/natt så de får egentid...detta tillsammans med en flaska bubbel med eller utan alkohol, ett litet kit med hemma spa saker...

Anitha Östlund sa...

Hejsan!
En upplevelse är aldrig fel, och Ezters present skulle i alla fall jag ha uppskattat enormt.
Ofta är det det enkla som är mest omtyckt.
Kram

Småländskan sa...

Jag är helt inne på det där att "ge tjänster", som en del skriver här. Ev.vis en barnfri helg, en upplevelse, nåt beständigt som lever och växer. Men svårt att tipsa när man inte känner personerna ifråga.
Jag tror du hittar på nåt riktigt bra!

Mångmamma sa...

Tack för bra förslag.
Ska spinna vidare på tråden-upplevelse.
Blir spännande i alla fall, hon snart 31 och med tre barn sedan tidigare, han 24 och nybliven far till deras gemensamma lilla.
En riktigt cool familj!

Esbe sa...

Jag har gått på så många bröllop (och känner tillräckligt många par ganska väl) för att veta att det är ganska perfekt att hålla sig till nån lista som de har lagt i nån affär. T ex Cervera. Råkar man sen ha nån liten extra koppling till något så kan man ju ändå spela an lite på det.
En vinflaska och lite choklad är inte heller illa, i de flesta fall. Då kan de ha hemmamys, vilket i alla fall verkade uppskattas av paret på det senaste bröllopet jag var på.

Tankar vid midnatt sa...

jag har under flera år köpt en vas "Open mind" av Ulrika H-V. Tycket att det behövs ett öppet sinne för båda parter att överleva i ett äktenskap!'

Kram