söndag 14 augusti 2011

Skojig inredningsstil - eller inte!

Även om kvällstidningarna kommer med motstridiga uppgifter om huruvida sommaren är slut eller ej, känner jag att jag satt på mig höstögonen.
Kanske inte så konstigt med tanke på att allsköns bråte, krafs och bra-att-saker som seglar runt överallt i hemmet efter den senaste tidens bouppteckning, stora dotterns förestående flytt och småttingarnas långa sommarlov.

Det finns få saker som får mig att gå så pass i spinn som ett rörigt hem.
Dammråttor som attackerar benen, klistriga fläckar på golven och fönster det inte går att se ut igenom är illa nog men det allra värsta är när fel sak ligger på fel plats.
Morr!

Just nu har jag 4 stolar för mycket, en radiogramofon, en stor flyttkartong med lp-skivor och en hel bänk belamrad med stenkakor i matrummet.
Och det är det lilla!

Annexet ska vi inte ens prata om eller för den delen sovrummet, där Bam-Bams utdragssäng fortfarande står sedan han fick en riktig storsäng för någon vecka sedan.
Visserligen bor vi stort men vi är många också!

Jaha ja, slut gnäll och hugg i bara, är det säkert någon som tycker!?
Jo, jag gör det.
Men jag har väldigt god hjälp med att sprida ut alla andra saker också av de små, så merparten av tiden går åt till att nödtorftigt sanera fram lite fri golvyta så jag kan sätta ner fötterna någonstans.
Dessutom tycker jag faktiskt att den som drar fram möbler och kartonger, kan ställa undan det också!

Eller är det för mycket begärt?

Någon gång ska jag bo i en nunnecell med helt kala väggar - då om inte förr kanske jag kan lära mig att uppskatta hela havet stormar - som är vår nuvarande inredningsfilosofi!

Och höstögonen?
De syftar på min återuppväckta längtan efter ordning och reda, var sak på sin plats och lite hederlig ommöblering, ett tema som återkommer i slutet av varje sommarlov!

6 kommentarer:

Milla sa...

Låter som du likt mig vill boa in dig till hösten och visst vore det toppen om man då fick plats att göra det också :)
Själv kan jag inte klaga på plats men behovet av inredande och utredande kryper fram här med.
Hoppas att du får fart på de där små hjälpsamma som helt klart bör ställa tillbaka det de tar fram. Så har vi ju det där med att man hinner det man hinner? Resten står ju av den anledning alltid kvar till nästa höst *ler*.
Kram Milla

Black Iris sa...

Ja nu har ju inte jag så många barn som du har men vår 19-åriga dotter-dotter som bor här ärju nu med kille och de har fått egen lägenhet nu. Första September flyttar de in men de har redan nu fyllt vårt hem med ett helt bohag. Nu är det bara 2 veckor kvar så man får väl hålla ut..
Höstögon har jag också fått men av andra orsaker. Mörkret kommer så fort på kvällarna nu..

Kram Maidi

Karin sa...

Möblerarbacillen slår till med dunder och brak! Själv är jag på gång men än så länge bara tankestadiet. Bokhyllorna ska flyttas och det tar ju sin lilla tid, satsar på nästa helg. Idag har varit en seg dag..

Madlar sa...

Nej....NEJ....sommaren är inte slut. Nu väntar sensommaren med fuktiga kvällar, mörker som blir kompaktare för varje vecka men....fortfarande dagar av värmande sol och mognande tomater. Sommaren är över när jag drar på mig strumporna o det brukar inte vara förrän i slutet av oktober....så det så :)

Fröken Hulda sa...

Boa-in-sig-till-hösten verkar vara en åkomma många lider av... oavsett om vi möblerar om eller inte. Tror vi behöver det för att klara den mörka årstiden som kommer

Västgötskan sa...

He he! Tur att du inte har sett vårt hem då...... *harkel* ;-)