torsdag 25 augusti 2011

Dagens brandtal mot fördumning

Det här är en av anledningarna till varför jag valt att leva utan tv!
Det går inte att säga det på något bättre sätt!

9 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Jag har läst och håller med. Jag skrev en lång kommenatar också. Man väljer ju själv vad man vill se. Tycker man inte om det då tittar man inte. Men det finns också bra program. Jag tittar sällan på tv men med barnen brukar jag titta på de fina naturprogram t.ex som finns. Det finns värdelösa tv-program och värdelösa tidningar. Det gäller att sålla men det finns bra grejer också. Ja det finns hur mycket som helst att skriva om detta ämne....

Fisken sa...

Svårt att argumentera MOT böcker onekligen. Samtidigt så väljer man ju själv vad vi vill se på tv. Eller inte. Om ingen ser på skiten så blir det snabbt nedlagt. Vi får med andra ord den tv-underhållning vi förtjänar.
Det som talar emot detta är Filip och Fredrik. De idioterna verkar vi aldrig bli av med? Det tyder ju på att det naturliga urvalet inte gäller TV.

Småländskan sa...

Jahapp, där försvann den långa kommentaren ang. TV-tittande.
Jag skrev att man väljer ju själv vad man vill titta på.
Jag har inga extrakanaler numera, men när jag hade såna, satt jag ofta uppe på nätterna (du vet varför) och kollade reseprogram, dokumentärer, en och annan film.
Nåt jag saknar är sportkanalerna. Men de är svåra att komma åt! Ena månaden är det en lev., andra månaden en helt annan. Så jag håller mig till papperstidningen och nyheterna på TV, radio och nätet.

Irene sa...

Håller med till punkt och pricka! Men! Dessa program skulle aldrig sändas om det inte fanns tittare. Och jag antar att dessa tittare i alla fall får ut n-å-g-o-n-t-i-n-g av hängandet fram TV:n.
För mig som jobbar i skolans värld är mobbingprogrammen som en spark i magen. Tidningarna är fulla av kritik att vi lärare inte gör något åt alla mobbing medan TV lär ut hur man mobbar på bästa sätt.
För min del får TV:n vila i frid.

Anitha Östlund sa...

Som singel tittade jag sällan på teve, och numera har vi teven bara för barnens skull, men...sanningen att säga är det sällan några bra program för dem.
Däremot brukar jag och Peter titta sena nätter på gamla filmer.

Fröken Hulda sa...

Skrattar nästan ihjäl mig åt Fiskens kommentar... hahahahahaha

Märta sa...

En sak jag som sällan ser på TV tycker är lite skrämmande är att jag ofta känner mig lite bakom (om än frivilligt) vid ex fikaraster, på middagar och andra sociala tillställningar.

För det är ju sällan dokumentären om skövlade mangroveskogar som diskuteras. Utan alla dessa fördummande korkade såpor! I timtal!In i minsta detalj! *suckar*

Karin sa...

Inte nog med att själva innehållet på teveapparaten är uselt - dessutom är den stora svarta fyrkanten som ett tragiskt monument. Vi hade ju ingen teve under massor med år, nu har vi en, men det går allt längre tid emellan den är på. Orka titta säger jag bara..

Mångmamma sa...

Visst finns det säkert bra program också, nyheter, natur- och djurvarianter som skulle vara spännande, underhållande eller lärorika.
Mitt problem är bara att de är för få, ställt i relation till all skit som sänds.

Dessutom är jag inte beredd att offra mina "lediga" timmar på att sitta i soffan och ta emot - jag behöver skapa själv för att kunna andas - oavsett om det är bilder i huvudet när jag läser, egen text när jag skriver eller något "att ta på" som växer fram ur händerna på mig.
En annan sak jag ogillar starkt med tv är att jag skulle hela tiden känna att jag var tvungen att kolla vad - och hur mycket/länge - barnen skulle hänga framför burken.
Alltför många familjer har tv,n som barnvakt, alltför ofta står den på och mal utan att någon överhuvudtaget bekymrar sig om vad för skit som serveras rätt in i hemmet.
Jag vill helt enkelt inte ha ännu ett tvisteämne om huruvida tv,n ska vara på eller av - bättre då att eliminera problemet helt genom att inte ens ha valmöjligheten.
Jag kan faktiskt inte komma på någonting jag saknar, bara se fördelarna med att slippa eländet!