onsdag 31 augusti 2011

Barfota?

Barn har en fantastisk vokabulär.
05.22 imorse, när jag helst ville sova en stund till, kom Bam-Bam krypandes upp från fotändan av min säng och krävde att få sova "barfota" med mig?
Eftersom jag andas och äter barnspråk till vardags, begrep jag att det var skavfötters han menade, trots mitt sömndruckna tillstånd.

På min vänstra sida låg fröken Majblomma och på den högra Pysselkungen så om nu Bam-Bam ville sova barfota/skavfötters med mig, passade det ju bra.

Det var bara det att han INTE ville ligga där nere vid mina fötter utan han ville ligga bredvid.
Efter lite ålande och klämmande hamnade han mellan mig och Pysselkungen, som i sin tur indignerat vaknade och försökte återta sin plats med en hel del upprörda ord.

Så där dags vill inte jag riktigt vara med, så jag tog min kudde och travade in till Pysselkungens säng istället, med den påföljden att båda gossarna förföljde mig.
Nåväl, en dryg timme senare var det ändå dags att kravla sig upp och starta morgoncirkusen!

Nu är dagen igång, tre små iväg, Sheriffen snorar och gör engelskläxan, jag ska gå och gapa med munnen och plånboken hos tandläkaren, innan Freundin med son kommer hem med min Bam-Bam från förskolan för lite hopp-och-lek.

Blir nog ordning på den här dagen med!

8 kommentarer:

4U2! sa...

... sedan får man knappt krama de, när de blivit större ... konstigt det där ;)

Mamma Mimmi sa...

Tack för omtänksamma gratulationer till min dag! Till skillnad från alla andra som får en påminnelse från Facebook idag är jag helt övertygad om att det var ditt hästminne som bistod - vilken talang!

Det där med språk och klurigheter/förväxlingar kan jag tycka är ett av de många underbara (för icke-föräldara-förmodligen fullständigt oförståbara!) nöjena med att vara förälder. Max stora grej just nu är att hans racerbilar kör avlopp efter avlopp på racerbanan. Märks det tro att det diskuteras husbygge en del här hemma??

LyckligaPraliner sa...

Ingen risk att ni fryser på nätterna iaf :) Men fy så trångt. Jag skulle inte kunna sova nåt alls. Hur orkar du hålla igång på detta vis alltså? Läste om din "slödag" igår. Men det var då verkligen ingen slödag, tycker jag det verkar som. Men mycket av allt man gör är vardagliga saker som görs och måste göras, nog så mycket. Ibland när jag tänker efter, allt jag gjort och gör, inser jag att det faktiskt är en fruktansvärt massa varje dag. Inte många stunder av sittpårumpan precis. Fast jag prioriterar hårt numera. Man måste lyssna på kropp och själ. Man ska räcka till både för sig själv och andra. Ja just ja, och jobba också då. Men HUR kunde jag plötsligt förtränga det?! Ha en bra dag! :)
Ann-Louise

Mångmamma sa...

4U2; Fast när de är ännu lite större duger det med kramar igen ...
Mimmi; Jo, jag erkänner - det var faktiskt mitt omtalade hästminne som fick det att ringa lite i bakhuvudet. Det är som om jag har någon form av inbyggt alarm som tickar igång när dagens datum kommer upp - vem fyller år/har namnsdag/firar högtidsdag osv.
Ann-Louise; Jag slipper ju den där detaljen med att gå iväg och jobba någon annanstans eftersom mitt jobb passar att göra hemifrån. Att jag råddar runt familjen är ren rutin efter så många år så när jag inte producerar mängder med andra saker också, då ser jag det som en slödag!
Fast mitt normaltempo är tokhögt, det vet jag!
Sköt om dig!

Ezter sa...

En helt vanlig natt i en familj med många barn ;) Kan sakna den trängslen ibland!

Tankar vid midnatt sa...

Gillar din poetiska beskrivning av en helt vanlig natt och morgon!
Kram

Viktkamp sa...

barfota, vad sött =)

Barnens Hjältar sa...

Inatt kom varken lillvilda eller lilleman, bara den lilla nyfisna sötabiten :-)
Känns rätt bra att kunna sova utsträckt
Tack igen!!