torsdag 19 maj 2011

Lyx och lyxigt

Strax innan jag och Freundin började riva vägg idag, satt vi och åt frukost tillsammans.
Hon utbrast att det var oerhört lyxigt att kunna sitta hemma runt halv tio, med barnen i tryggt förvar på förskola - utan kostnad - och utan behöva stressa iväg till ett jobb.
Naturligtvis har hon rätt i det.

Det är faktiskt - som jag sa - betydligt lyxigare utifrån min horisont, än att vandra Hamngatan fram mot en shoppingrunda på NK med en Gucci dinglandes på armen, efter en latte på ett trendigt fik.

Automatiskt såg jag framför mig hur jag korsade Norrmalmstorg, genade genom PK-huset och tog rulltrappan upp inne på NK. På jakt efter ännu en illdyr väska att glassa runt med.


Istället satt jag i ett charmigt torp i Småland, med mängder av djur, skog och hagar omkring mig.
Lös och ledig.

Så tittar jag in hos Cicki och hittar det här!
Ibland undrar jag om det där med telepati inte är lite inne?

7 kommentarer:

razaha sa...

Det måste vara telepati...
Angående din kommentar om vad som är lyx kan jag bara instämma.
Jag lämnar sällan mitt lilla hus som numera blivit såååå mycket större, och hämtar småttingarna så tidigt jag kan eftersom jag saknar dem vansinnigt när de är borta.

Underligt att någon som kan reta total gallfeber på en, kan göra hjärtat mjukt som gele bara med att finnas till.

Ha det gott, Nu skall jag skriva synopsis, sedan får jag äntligen börja med bokmanuset.

Cicki sa...

Nu hade nog du och Freundin era funderingar mycket tidigare än vad jag hade så direkttelepati kan det inte ha varit. Förmodligen telepati med fördröjd verkan.....:-)

Jag har aldrig heller haft någon dragning åt det lyxiga ägandet. Det var lyx också för mig att kunna vara hemma med mina barn i sex år. Att jag gick i min gamla gula träningsoverall varje dag störde mig inte alls.

När sedan barnen blev så stora att jag också började jobba då bestod våra lyxsemestrar av att kuska land och rike runt i en hyrd husvagn och att åka på fjällsemester och bo i en lånad fjällstuga. Det var lyx för oss att lägga våra pengar på att våra barn hade bra liv.

Lyx kan betyda så mycket olika men en längtan till att äga dyra saker har aldrig varit lyx för mig, i alla fall. Jag är inte förvånad över att det inte är det för dig och Freundin heller.

Maria Engelwinge sa...

Det var nog telepati på många fronter i går:). Jag bor ju också i Småland och hade en underbar vårdag vid sjön. Bilder finns på bloggen:).
Visst är det hundra gånger bättre för själen än att jaga glassiga prylar!
Kram

Karin sa...

Låter som en mycket bra morgon. Frukosten är bäst i min smak och att sedan få inta den tillsammans med någon likasinnad gör den inte sämre! Vänner är en gåva, och att ha dem nära är fantastiskt! Och vilken lycka att slippa stadens stress och jakt efter det senaste.. Just nu njuter jag av de första tornseglarna som anlänt, hör faktiskt göken i öster och slutar aldrig förundras över de små blåmesarnas höga toner. Och förstås den obligatoriska kaffekoppen och knäckemackan, Tänk att det kan finnas något så gott!Trevlig helg!

My Myself and I sa...

Skulle inte lämna mitt småländska skogsbryn för allt smör i småland :)

Milla sa...

Konsumentlyx vs livslyx...Jag vet vad som väger tyngst för min del:)
Kram o ha en fin helg.

Småländskan sa...

Helt enkelt underbart! Det var bara det jag ville säga.