torsdag 28 april 2011

Evolution

Under påsklovet följde Hårfager med hem till bästaste vännen, tillsammans med två av sina bröder; Pysselkungen och Bam-Bam.

Det lektes och hoppades i skift på familjens studsmatta, först tjejerna och sedan killarna.
Bakom huset går en gångväg och där passerade två något äldre killar, troligtvis ursprungligen från Somalia, eftersom det finns gott om asylsökande i närområdet.

-Det där är utlänningar. Varför är de så svarta? undrar Bam-Bam.
-Jo, förstår du. Gud skapade alla människor olika. En del kommer från Sverige och andra från Öland, därför finns det olika färger på människor, svarar den förnumstiga och allvetande Hårfager sin lillebror.

Darwin - släng dig i väggen!

8 kommentarer:

Cicki sa...

Jag dör av skratt. Jäkla synd att det inte är sant. Då hade det kanske räckt för Ali att åka till Borgholm för att söka uppehållstillstånd i landet Sverige......:-)

Milla sa...

Hihihi, vilken fin formulering:)
Hoppas ni får en fin fredag.
Kram

Ezter sa...

Ja, precis så är det! En del kommer från Öland! Eller Somalia, strunt samma,människor är vi allihopa och borde verkligen ha samma värde :)

My Myself and I sa...

Ja så kan det vara! När min dotter var liten så frågade en liten kompis till henne varför jag pratade så konstigt (är från skåne men bor i småland) "jo, hon kommer från England", sa dottern.

bloggtant sa...

Undrar om vi inte har någon från Ven här nere :)))

Småländskan sa...

Undrar vilken färg ölänningarna har? Helt underbart att lyssna när barn förklrara hur det EGENTLIGEN är! Nu testkommenterar jag här, eftersom det inte funkade igår.

Maria E. sa...

Ja, barn kan verkligen säga de roligaste och gulligaste saker:). Du har ett pris att hämta på min sida, kika in!
Kram

~ ♥ Flerbarnslivet ♥ ~ sa...

Barns kommentarer är underbara ;)
Kramiz och önskar er e fin valborg.