söndag 20 mars 2011

Yta utan innehåll?

Vet ni, den här ytliga fixeringen som finns överallt, med bantning som något relativt harmlöst, den gör mig inte bara upprörd utan i första hand dödstrött.

Kosmetologisk kirurgi, allra helst som intimkirurgi eller anusblekning är bara så tokgalet imbecillt.
Jag undrar en hel del över vad som upprörde "tanter" som jag för 100 år sedan?
1,5 kilos bröstimplantat och blekta anus fanns liksom inte då.

Var går gränsen för vad som kan vara sund utseendekoll?
Att vara hel och ren är en sak, att modellera om sig och skära lite här, raka mycket där och bleka/färga/skala överallt - det tycker jag är osunt!

Är det bara jag som tycker att det gått över styr?

11 kommentarer:

Lippe sa...

Näpp, du är inte ensam!
Det är som med ICA:s köttfärs, det funkar inte att paketera om, det ruttnar likförbannat!!
Så det så!

Eva H sa...

Nä.

Ezter sa...

Nä, du är verkligen inte ensam! Denna tanten tycker också det är skrämmande dumt!

Småländskan sa...

Nej!
Och då ska du veta att du är betydligt yngre tant än vad jag är! Så egentligen skulle jag inte alls vilja kalla dig tant och det borde inte heller du göra!
Men, flicksnärta som du är, du har helt rätt i ditt tyckande, precis som vanligt.

Bina sa...

Ja, det är verkligen bara du ; )

Karin sa...

Det har gått över styr alldeles. Jag kan inte låta bli att undra hur det ska sluta? Vad blir härnäst? Idag verkar ingenting vara omöjligt, det går att fixa, skära och rätta till både man och kvinna på de mest omöjliga ställen.. Och apropå BMI som du talade om tidigare i veckan; Då när jag kom in på sjukhuset med lunginflammation och sjukstatus mycket dålig, nästan död, sladd och slang-beklädd, ja då kom de dragande med en slags våg-stol för "vi måste räkna ut ditt BMI". (Har kanske 4 kilo för mycket enligt deras normer)Tydligen var det livsviktigt just då. Men va sjutton? Just då?

Esbe sa...

Nä, du är inte ensam!

Kram på dej!

Rebecka sa...

Allt kött är hö.

Cicki sa...

Eftersom jag egentligen inte titulerar mig tant utan mera kärring så tycker jag mycket om all denna utseendesfixering. Alltså tycker inte om det men tycker mycket om det. Det är en viss skillnad där. Det är ju inte bara allt detta med blekningar, silikoner och botox hit och dit. Det verkar ju som om det vuxit fram ett rent egoistiskt folkslag. Som bara glider fram och tar för sig som om resten av befolkningen är till för att servera dem allt på ett gyllene fat. Visst är de flesta yngre i detta folkslag, men de finns i varierande åldrar också.

Som tur är så är de flesta yngre kloka och förståndiga, men märks inte lika tydligt. Tyvärr.

Usch, nu blev jag en riktig kärring igen. Jag blir det när jag blir arg.....:-)

Mångmamma sa...

Bina; :)
Karin; Va?? Helt galet!
Rebecka; Hur tänkte du nu?
Alla ni andra; Ytligheten har gått för långt, frågan är bara när "bakslaget" kommer och vi återgår till mer sansade beteenden?

Barnens Hjältar sa...

Oj blekt anus, ja det var nytt..undrar hur länge det förblir blekt och undrar av vilken anledning man tycker att det borde vara det? Jag fattar inte heller men det är väl tantvarning på mig med :P