tisdag 8 mars 2011

Veckans Kvinnliga Blogg instiftas härmed!

Helt i analogi med vad mängder av andra bloggare/bloggerskor ägnar sig åt, tänkte jag börja lista veckans blogg.
I mitt fall; Veckans Kvinnliga Blogg.

Jag tycker det är hög tid att medverka till nätverkande mellan kompetenta och kreativa kvinnor, vars alster och verk alltid får stå i skymundan när det handlar om de stora pengarna, uppmärksamheten, makten och härligheten i evigheten, Amen!

Något jag lärt mig under årens lopp är att det är ytterst få kvinnor som verkligen i själ och hjärta stöttar andra kvinnor.
Nära väninnor; ja, alla andra; nej.
Idealbilden borde vara mer lik männens mentorskap där en äldre kunnig, tar sig an en yngre adept.

Istället är det kvinnligt-avundsjukt-viktigt att vara på rätt sida om det sociala skranket.
Är du gift, har eget boende, bil och äter tacos på fredagarna är det ok.
Om du istället är ensamstående, lågavlönad, åker kommunalt och föredrar nudlar (eller inte har råd med mer), är det fel.
Sociala koder är lika viktiga inom "Svennebanan-livet" som i högreseståndskretsar.

Väger du dessutom för mycket, kommer från ett annat land, har en avvikande livsuppfattning - då är det kört.
Allt ska vridas och vändas på in i minsta detalj, sällan till den omtalades favör.

Nu tänker jag dra mitt lilla strå till stacken genom att uppmärksamma kompetenta, kreativa, starka kvinnor som skapar sig en egen plattform här i tillvaron.

Denna veckas kvinnliga blogg utses härmed till att vara; "Kul på riktigt".
En filosoferande kvinna med kontorsråttejobb på deltid som styr upp tomatsådder, skogslek för barngrupper,hem och egen liten son.
Alltid med väl pålästa åsikter och en strävan efter att begränsa skadeverkningarna av vårt liv, i harmoni med de resurser vi lånar av våra barn och barnbarn!

Här har hon möjliggjort en dröm, en dröm som ligger helt i fas med hennes eget liv, tidens strömningar och med massor av eftertanke.
Bara det är värt att premiera!

Gå in och lämna en hälsning, köp något fint och hållbart till ett barn i din närhet eller sprid hennes dröm och adress vidare!

Ge mig gärna förslag på duktiga kvinnor som bör uppmärksammas!
Nästa tisdag är det någon annans tur...

11 kommentarer:

Cicki sa...

Vilken härlig blogg du tipsade om. Vettiga och bra grejer för de små att leka med. Vet att du inte tittar på TV men ikväll i bygglov så byggde de bland annat en liten butik till barnen i familjen. Kul idé. Du kanske kan kika på webben.

Rebecka sa...

Så himla bra initiativ!

Mamma Mimmi sa...

Åh, min kära vän - vilken smakstart på dagen! Först av allt vilken utmärkt idé och fantastiskt sätt att främja den sortens nätverkande som inte alltid blir så naturligt mellan kvinnor av olika anledningar - må det vara genetiskt betingat eller bara den sits vi ofta finner oss i ett tufft "hörn" av arbetsmarknaden/familjeråddandet/ideelt arbete etc. Jag tror och hoppas att anledningen är den sistnämnda.

...och sedan miljoner tack för dina fina och rörande ord om mig och din vilja och generositet att framhålla min lilla entreprenörsbaby. Tack, tack!

Du anar inte vad premiärfjärilarna har fortsatt att fladdra i min mage. På lönejobbet står jag utan minsta nervositet på scen och rajlerar om marknadsdynamik, ekonomiska trender etc för hundratals kritiska åskådare, men här var det minsann en helt annan sak att ta steget ut och lansera något som ligger mig oerhört varmt om hjärtat. Plötsligt hade man inte "jobbrustningen" på sig och det är så uppenbart att Kul på riktigt är "jag". Gillar "publiken" inte mina tankar, så gillar de inte mig och vad jag står för. Klart en ny nyttig känsla!

Största kramen till dig min stora förebild på ämnet att prioritera familj och på så sätt ta steget att "passa in lite sämre" i samhällsgängorna, men i slutänden vara så mycket lyckligare". Tro mig att jag kommer att spruta namnförslag på duktiga och beundransvärda kvinnor framöver.

Kram från Mimmi

regnnatt sa...

Ja vackert initiativ och härlig premiös (nä, så heter det inte, men jag vill det ska heta ngt sådant), grattis till henne!!!

Mycket igenkänning i det du skriver (och jag ska inte krångla in mig i långa tankebanor nu). Blir varm i hjärteroten av ord som tomatsådd och att prioritera familjen.

Ha en fin dag <3

Caja: sa...

Godmorgon du mångmamma med talets...eeehhh..jag menar skriftens gåva fast jag tror att du även har talets! Det du skriver om är dagens sanningar och det är bra att det uppmärksammas, själv har jag inte många av de där ego människorna runt mig, de är bortkollrade för länge sedan....jag vill inte ha yta, jag vill ha insida! Jag tycker att vi här i detta landet, blogglandia är suveräna på att stötta varandra i med och motgång. kanske beror det på att vi söker upp varandra....

Detta blev nog lite konstigt men jag tror du fattar vad jag menar...nu ska jag besöka den länkade bloggen!

Stor och varm kram till härliga DU/caja

Shirouz sa...

Jag log när jag gick in på Kul på riktigts-blogg och mös "Som när jag var barn!"
Det är en helbra idé och jag hoppas att det kommmer att gå bra!
För övrigt, jag håller med i vad du skriver, om det här med olika skrank och hur högt det är mellan de olika skranken.
Jag har tur, där jag befinner mig så har jag som en blomsterbukett av olika människor med olika livsstilar, vilket gör att jag är ganska bortskämd med att få vara som jag är.
Ibland kommer jag över skranket och träffar på andra kvinnor, och jag blir så glad över att jag kan hoppa tillbaka till mitt skrank, visst dömer vi varandra ibland, men det är ansikte mot ansikte och inte med baktaleri.
Vi kvinnor (och människor för övrigt) borde se på andras olikheter med nyfikenhet i stället för fördömande. Jag tror att vi skulle lära oss massor. (och ursäkta, jag ser att det här blir andra inlägget jag gör på din blogg som är hur långt som helst...)

oumberligating sa...

Vilken bra blogg du tipsade om!
Kan jag få nominera min Frus blogg?

www.pockethexorna.blogspot.com

Idag är hon faktiskt lite underbart feminisktiskt arg på den!
Det gillar jag!

Skulle nog vilja kalla mig feminist jag med!
Min Fru som är feminismen personifierad är ju handikappad och jag har varit hennes assistent nu i 17 år! Det borde ju nominera mig med på något sett......fast kan en man som jag som igår "skojade" om att "den bästa kvinnorörelsen är i sängen" vara femism? Eller blir man automatiskt diskvalificerad pga taskig manlig humor?

Hmm...många frågor...trevlig och fin blogg har du i allafall, nu när jag läst och tänkt till ordentligt........sist vi träffades var väl på någon nattligt cyberpartaj hos Caja!
Men nu är jag vaken och nykter...hoppas jag!

Ha det Bäst!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Bina sa...

Gilla, gilla, gilla! Bra idé! Margaret Thatchers uttryck: "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" kan inte sägas/skrivas för många gånger!

stort och smått sa...

Bra inlägg. Nu ska jag kika in på bloggen du tipsade om.

mammaxtre sa...

Men vilket bra intiativ. Toppen!

fembarnsmamman sa...

Ja helt rätt! Var det inte Madeleine Albright som sade "There is a special place in hell for women who don't helt other women". Vi skall hjälpas åt och ge varandra hjälp och stöttning. Bra initiativ!