lördag 26 mars 2011

Storsonen tävlar lite

Om vi här hemma var usla på att släcka ner, så gjorde i alla fall storsonen en insats.

Först hade två närbelägna gymnasieskolor "tävlat" om hur mycket de skulle kunna minska elförbrukningen under en vecka.
Sonens skola "vann" med 22%, mot grannskolans 15%.
Därtill hade eleverna själva fått skicka in elbesparingsförslag och storsonen var utplockad av en oberoende jury, som en av fem finalister.

Ikväll var det dags för prisutdelning - ett stipendium på 1000 kronor, mingel och uppmuntrande tillrop från ordföranden i kommunalfullmäktige - vår lokala politiska kändis Bo Frank.
Nu gick förstapriset till en annan elev men alla finalister begåvades med varsin huvtröja - som storsonen och en av de andra finalisterna formgivit.

Fast i ett helt annat sammanhang, i egenskap av medlemmar i elevrådet.

Ja, jag är stolt över honom.

(Och så gillar jag att han är med och leker i många sammanhang, precis som jag.)

9 kommentarer:

Småländskan sa...

Ja, att leka är bra! Nu har jag lekt med klockradion, den ville inte leka med mig. Men till slut gav den upp och fattade att nu ska jag leka fram en timme!

Mångmamma sa...

Småländskan; Jag har en klocka som aldrig vill leka med mig - antagligen för att jag bara inte orkar lära mig hur jag ska göra - bilens klocka!
Nu använder jag oftast makens tjänstebil och den byts ut vartannat år och åker på service lite då och då, vilket gör att det alltid är Någon Annan Vänlig själ som ställer om klockan åt mig.
Kanske inte alltid i rätt tid eller på rätt datum men det blir ändrat två gånger per år i alla fall. :)

Småländskan sa...

Min bilklocka är lätt att ändra! Men, det syns inte vilken tid den har, eftersom den inte fattat att den ska lysa även i mörker!

Småländskan sa...

.. sen är det lite fusk med Någon Annan själ tycker jag. Hade behövt Någon Annan själ i går då bilbältet inte funkade till barnbarnet. Visade sig att bältet bara reagerade på "nolläge",alltså fick barnbarnet ställa sig upp där i baksätet så bältet kunde dras ut till max. Fattar du? Njae, knappt jag själv fattade, men det lyckades till slut!

Cicki sa...

Det är klart du ska vara stolt över honom. Han verkar vara en rekorderlig ung man som det kommer att gå bra för i livet.

Barnens Hjältar sa...

Duktig storson!
Klart du är stolt, vem hade inte varit det. Hälsa bra jobbat!
Extra kul att huvtröjan var designad av bland annat honom :-)

Black Iris sa...

Vilka bra initiativ som startas av ungdomen ibland..
Klart du ska vara stolt över storsonen.
Jag tappade bort alla mina bloggvänner häromdan så jag har lekt detektiv för att få tag på er igen. Så klantigt av mig..

Kram Maidi

Anders sa...

Den tävlingen låter ju som något alla skolor borde anordna!

pappa K sa...

Äpplet faller inte långt ifrån, osv. Klart du ska sträcka på dig av stolthet! Bra initiativ att skolorna tävlar mot varandra i en sån här grej!