lördag 26 mars 2011

Nu har vi ljus, här i vårt hus...

Tänk så mycket spännande saker jag missat, bara för att jag tog mig en nu-ska-jag-baske-mig-läsa-helg, istället för en nu-ska-jag-hålla-mig-uppdaterad-med-omvärlden-dito!

Earth Hour, till exempel!

Lagom till denna nedsläckta timmes start, hade jag fått små-vilda-glada i diverse sängar - med sina nattlampor tända, skiftat disken och tvätten i sina respektive maskiner och dragit igång mer av den varan, slagit på datorn och just tänt ytterbelysningen!

Nej, vi var inte med i år heller!

Men vi använder bara lågenergilampor, det är väl bra?

9 kommentarer:

Cissa sa...

Lågenergilampor är bra!

Här släktes allt ned och i den mörka tystnaden hördes det tydligt; både diskmaskin och tvättmaskin gick på högvarv. Dem hade vi helt glömt bort att vi satt på ;-) Men på något sätt så känns det ju nästan som sådana inte räknas. De är ju nästintill livsuppehållande maskiner... ;-)

Småländskan sa...

Meen?? Pannlampor då? Här har jag haft släckt sen strax innan 20.30 men tänt upp nu för att se tangentbordet, eftersom jag inte har den rätta fingerställningen.
Njaee, det där med lågenergilampor gillas inte riktigt! *L*
Må gott Mångmamman!

Småländskan sa...

Hoppas du är med på att vi ställer fram klockan en timme... snart! Ställ klockan på ringning så du inte glömmer.

Barnens Hjältar sa...

Ja det är jättebra med lågenergi!
Fast en helg med läsning kanske sparade en del på elen ändå ;-)

Vi släckte ner för tredje året och barnen blir lika fascinerade varje gång. Tio minuter gnäll över missade TV-program övergår till jubel över vinster i sällskapsspel och roliga ordcharader. Sen räknar de ner från 10-0 när det är dags att tända igen ;-)

Det gör antagligen inte så stor nytta själva timman men jag tror att åtminstone några börjar tänka i rätt banor tack vare det :-)

Mångmamma sa...

Cissa; Absolut livsuppehållande!

Småländskan; *asg* Nix, här ställs det inga klockor på ringning i natt inte, imorgon ska jag gå varvet runt i huset och ställa om alla däremot.
men, tack för påminnelsen!

Barnens Hjältar; Visst kan det vara bra med sådana här "jippon" för att uppmärksamma en skenande elförbrukning, samtidigt gäller det att tänka till lite, varje dag, för att det ska ge reellt utslag.

Cicki sa...

Ni sopsorterar och återvinner och sparar energi på en massa andra sätt istället. Här var det kolsvart eftersom vi inte var hemma. Det släcktes inte där vi var, däremot var vi släkt.....:-)

Rebecka sa...

Tänker som så här att det är bättre att alltid använda lågenergilampor än att släcka en vanlig glödlampa en timme om året.

Anonym sa...

Hoppas då att ni använder den designade lågenergilampan Plumen 001? ;)

Shirouz sa...

Jo, lågenergi är bra, bara det inte är kvicksilver i dem så att man behöver utrymma rummet en halvtimme om de går sönder. De lamporna undviker jag som pesten.