lördag 19 mars 2011

Pandemrix och narkolepsi

Åh, vad jag är glad att jag avstod från att vaccinera mina troll förra hösten när jag läser det här.
Åh, vad jag är ledsen för de som drabbats!

8 kommentarer:

oumberligating sa...

Jag är själv glad att jag inte behöver ta ställning ifrågan...alltså att vaccinera mina småbarn...då jag inte längre har några småbarn hemma!
Globalt sett så lönar sig alla vaccinationer oavsett vad man viccinerar mot! Men i detta fall så skulle inga fullt friska barn vaccinerats! Tragiskt!
Skriver en rad för att samtidigt önska en trevlig Helg!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Milla sa...

Vilken sorg för de drabbade.

bloggtant sa...

Bra tänkt...I like

~ ♥ Flerbarnslivet ♥ ~ sa...

Jag känner också att vi tog rätt beslut. Jag litade inte alls på vaccinet, alldeles för lite forskning innan det gavs ut, så vi avstod.
Ha en fin kväll ;)

Mångmamma sa...

Oumbärligating; ibland är det skönt att slippa ta ställning, trevlig helg själv.
Milla; visst är det tragiskt.
Bloggtant; :)
Flerbarnslivet; Jag var - och är skeptisk till min natur.
Tydligen med rätta denna gång.

Cicki sa...

Det är så otäckt. Vi valde att inte vaccinera oss själva heller trots att många tjatade om hur oansvariga vi var som inte gjorde det. Nu verkar det ju inte påverkat vuxna men jag kände ändå att jag inte ville utsätta min kropp för något som jag visste så lite om.

Anonym sa...

Ja passa er för vaccinet. Jag var fullt frisk innan men nu har jag tappat båda benen, har förstorade öron, inga lungor och huvudet har krympt till en pingisbolls storlek. Regeringen försöker bevisligen ta kål på oss! Stackars dumma människor... Av 5,3 miljoner svenskar som vaccinerats med Pandemrix mot svininfluensa har Läkemedelsverket fått endast 37 000 rapporter om biverkningar från sjukvård och konsumenter. Av dessa var ca 87% snabbt övergående besvär. Två personer dog några dagar efter men inget av dödsfallen kan bevisligen knytas till vaccinet. Det är helt normala siffror när det gäller en medicinering i den här storleken. Sluta tro på allt som folk skriver i forum på internet!

Mångmamma sa...

Anonym; Du är riktigt rolig ju, "tappat båda benen.." *ler*
Nu handlade det nog inte riktigt om att jag förfasar mig över något "forum på nätet" - snarare att jag känner en viss tillfredsställelse över att kunna vara kapabel att fatta beslut, som visserligen går emot de rådande rekommendationerna men som ändå känns (obs - känns) bra för mig!