onsdag 7 april 2010

Vårliga I-landsproblem.

Japp, idag är det bara hopp-och-lek ute som gäller.
Utom just jag då som emellanåt måste tillreda föda att stoppa i de små som nytt bränsle i deras små kroppar.

Samtliga små-vilda-glada är hemma, Bam-Bam stupade i bilen och sover just nu på hallmattan, övriga leker pirater på traktorsläpet som lämpligt nog står parkerat i trädgården.

Trädgård ja, snarare ödslig gräsmatta, ogräsbemängda rester av rabatter samt uppställningsplats för diverse fordon - utrangerade bilar, traktorer, volvosugga, otaliga cyklar och andra åkfordon av sparkkaraktär.

För varje år krymper min ambitionsnivå och jag nöjer mig med att snuttifiera delar och hörnor av trädgården till något som avlägset påminner om det man kan läsa om i inrednings- och trädgårdsmagasin.

Tur att vi inte har någon brist på utrymme - det känns när gräset ska klippas att det gärna får placeras ut fler skrymmande saker/fordon/släp/halva träd/kaninhagar osv.
Någonstans mellan fem och sjutusen kvadratmeter är det som räknas till "tomten/trädgården", det tar en stund att harva över.

Tack och lov för min lekstuga, växthuset, där huserar jag och jag allena.
I år får det nog bli mer lusthus och mindre växtlighet än tidigare år, fast det säger jag till mig själv varje år och sedan kan jag inte hitta tillräckligt många krukor, burkar och pottor att stoppa ner mina frön och växter i, iallafall.

Mycket vill ha mer, ni vet!

Vad har ni för I-lands problem idag?

2 kommentarer:

Märta sa...

Fnular på att ta hem Take Away altenativt cykla in till byn och gå på restaurang.. DET kallar jag I-landsproblem!
Trädgård vill jag inte prata.. Varje vår har jag megaplaner på en prunknande trädgård och varje höst står jag och kliar mig i huvudet och undrar vad som gick snett.. :)

Nipe sa...

Åh, jag har också det där i-landsproblemet med för stor trädgård. Dessutom bestyckad med en faslig massa träd som skräpar ner, så att jag måste plocka/räfsa innan man kan klippa gräset första gången, sicket elände ;-) Denna helgen har vi också i-landsproblemet för mycket social samvaro i förhållande till trädgården som kräver lite insats. Vojne vojne ;-)