söndag 11 april 2010

Bloggstiltje - men inte i verkliga livet!

Här i det mångmammska hemmet lyser flitens lampa.
När det inte varit socialiserande, möten eller läxläsning/taxifarande, har jag äntligen tagit mig i kragen och lagat trasiga byxor!

Med små-vilda-glada i huset går det åt många knän - i månaden.
Byxknän alltså.

Efter en djupdykning i gossarnas garderober kunde jag fynda 10 par byxor som med lite arbetsinsats blev som nya (nåja, nästan då)!

Den sjaviga och vintertrötta verandan har röjts upp och fått återuppstå.
Bort med fjolårslöv och in med vit färg på hyllor som sväljer en del av barnens samlade skobestånd.
Många skor blir det...
Massvis med ljuslyktor fixades fram, i väntan på lite varmare väderlek, då jag tänkte fylla varje tillgänglig ledig yta med blomster och mina omsorgsfullt omhuldade träd.
Jo, jag roar mig med att rycka upp små spretar till körsbärsträd, björkar, granar, ek och lönn, bara för att blixtsnabbt peta ner de i krukor och korgar.
Tar de sig så gör de.

Hittills är mitt från början 25 cm stora körsbärsträd hanterbart, trots att det vuxit upp till en imponerande höjd av knappt två meter, på fyra år.
Det går inte så fort men än så länge får det plats på verandan!


Allt det där vanliga har givetvis också rullat på; baka, laga mat, tvätta, diska, plocka, plocka, plocka..men även mysiga fikastunder ute, massvis med lek och en hel del god mat.

En bra helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, här har vårröjningen fått fart;) Har inte så mkt altan att röja på men idén med träden lät som en idé som kan passa mig som inte har gröna fingrar. Gillar inställningen " tar det sig så gör det" ska nog slänga ner lite frön och lökar hit och dit och följa den inställningen;)) Låter som ni haft det riktigt mysigt. Kram Milla

Anonym sa...

Hallå kikar in för nu blev jag osäker på om jag hade lite bråttom så att min tidigare kommentar inte nått fram. Återkommer senare;)) kram Milla