tisdag 9 mars 2010

Mat, igen.

Nu börjar det här snart lukta matblogg men jag kan inte motstå frestelsen att skriva lite till i ämnet!

Jag är i grunden lat!
Stundtals har jag usel framförhållning!
Mat som ligger i frysen brukar behöva en stund eller två på sig utanför densamme innan det går att hantera.
En vag plan om dagens födointag kan var bra att ha enär närmsta affär befinner sig en knapp mil bort.

I eftermiddags höll det på att bli kris.
Medan jag glatt babblade på med svärmor i luren, tog jag en köksrunda och drog planlöst i kylskåp, frys och andra skåp, ihärdigt funderandes på vad jag skulle sno ihop.
Samtidigt försökte jag dämpa hennes skepsism över gårdagens ärtbiffars kulinariska värde.

Till slut inser jag att här behöver det verkligen trollas för att få ihop något ätbart till sex personer.

Så vad gör jag?
Trollar så klart!

Rökt, skivad fårfiol i frysen åkte fram och frästes i stekpanna.
Pasta kokades.
En röra knåpades ihop bestående av ajvar, lök, mungbönsgroddar, majs och hemplockade och torkade kantareller.

Jodå, det blev ätbart det med!

Imorgon lovar jag att jag ska berätta om något annat!

3 kommentarer:

Gafflan sa...

Det gör absolut inget, jag tycker det är roligt med inspiration till min egen matlagning :)

Rebecka sa...

Ajvar. Det hade jag helt glömt bort. Det som är så gott!

milla sa...

Se vad man kan sno ihop i nödens hetta? ;))
Ha det gott!
Kram