onsdag 15 maj 2013

Kan vi revidera lagbokstolkningen snart? Snälla!

Det har hänt att jag beskrivits som en skam för det kvinnliga könet, när jag inte omedelbartbums tagit ställning för en potentiellt misshandlad kvinna.
När jag inte genast ryckt ut till en annan kvinnas försvar utan kanske till och med ansett att den manliga parten  haft fler trumfkort på hand.

Fy på mig - så osolidariskt!
Eller?

Fast när det gäller den här domen (där jag medvetet länkar till en av våra kvällstidningar, istället för direkt till Tingsrättens dom - den får ni söka själva) då blir jag en rabiat kvinna på krigsstigen som helst skulle vilja kastrera vissa förövare medelst slö smörkniv!
Att jag råkar vara kvinna - det är den lilla detaljen i sammanhanget - alla vettigt funtade varelser av Homo Sapiens-släktet borde bli upprörda!

Nej - jag har inte underlåtit att läsa den offentliga domen omsorgsfullt.
Nej - jag har inte drabbats av kollektiv massmedial lynchstämning.
Ja - jag tänker fortsätta stå upp för den rättvisa jag tror på.
Ja - även om det råkar vara en man som hamnar i kläm - eller en kvinna - eller något annat kön.

Måtte nu bara Hovrätten, även här, fatta ett bättre grundat och mer välformulerat domslut!

Och motbevisa mig hemskt gärna - hand upp, eller ett pm på ansiktsboken, ett mejl eller ett telefonsamtal - om hur många av er kvinnor som verkligen skulle tycka att det var sexuellt upphetsande och direkt njutbart med en vinflaska uppkörd i ert inre - till dess det blöder - gärna i sällskap av trenne raska gossar som åskådare!

Jag skulle nog inte finna det alltför njutbart - blyg eller ej!


5 kommentarer:

Ezter sa...

Nä fy f-n säger jag!

Kristina Svensson sa...

Jag säger heja dig!

Utmärkt rutet.

mångpappa sa...

Du har helt rätt som vanligt. Det handlar inte om kvinnligt eller manligt. Det handlar om rätt eller fel. Sen är det ju så att moral, etik, rätt och fel som regel inte har ett smack med lagar eller juridik att göra men det kan inträffa ett sammanträffande ibland.

Cicki sa...

Ibland fattar man inte hur en del tänker. Håller med dig i din ilska till 100%.

maria skiddi sa...

words!