tisdag 14 maj 2013

NagellacksBorttagningsMedel i margarin - fräscht va?

Nu var det länge sedan jag skrev eller tyckte något om den sjukliga synen på hälsa, kost och motion!
Hög tid att röra om lite och uppdatera er om vad som är vettigt - respektive ovettigt - att stoppa i sig med andra ord!

Tidningarna är fullproppade så här års med piffigt upphottade uppropstecken om hur man bäst kommer i form, går ner i vikt eller får den mest fantastiska bikinikroppen någonsin!
Och jag bara kräks på eländet!!!

Värst är inte de uppenbara fantasibantningskurerna som ska få oss att gå ner fjorton kilo på en kvart, bränna/smälta allt fett till osynlighet och mejsla fram magrutorna lagom till Midsommardagen.
Värst är faktiskt de sakta men säkert implementerade, indoktrinerande, allmänt vedertagna kostråden som tillhandahålls från mer eller mindre statliga myndigheter och förståsigpåare!

Ett sådant råd är att fett är skadligt!
I allra högsta grad är animaliskt fett fullständigt livsfarligt!
Margarin är fina fisken och därmed sjukt mycket bättre för hjärta och hälsa, för att inte tala om alla piffiga nyttigheter och vitaminberikningar krafset är fullproppat med.

Eller hur - som min syrra skulle sagt!?

Jag tycker att ni ska läsa det här

Och orkar ni inte, eller har kort om tid eller någon annan undanflykt, ska ni i alla fall kasta ett öga på detta direktstulna avsnitt ur nyss nämnda text -

Livsmedelsverket medger på sin hemsida att följande kemikalier används vid tillverkning av margariner:
Extraktionsbensin (hexan)
Aceton
Nickelspån
Natronlut
Fosforsyra och citronsyra
Blekmedel
Som förorening i margarinet behandlar man:

Metanol (bildas av natriummetylatet vid omestringen)
PAH (polyaromatiska kolväten, några av de mest cancerframkallande ämnen som finns)
Men Livsmedelsverek vill inte ange i vilka produkter och i vilka halter de kemiska ämnena förekommer.


Och vet ni en annan sak?
Oavsett skadlighetshalten i ovannämnda ämnen, är jag fast förvissad om att Smör och Bregott, inte bara är godare - utan även extremt mycket nyttigare!

Ingen kommer att kunna övertyga mig om att det är nyttigare med industriprocessad mat, oavhängigt om den är totalt nedlusad med hela alfabetets alla bokstäver i vitaminform - framför sådan mat där jag kan både namnge ingredienserna och dessutom begripa mig på hur den tillreds utan att vara professor i kemi! 

Och som en lite snabbrepetition om vad aceton är, kommer ännu ett direktstulet avsnitt från texten ni inte (eller kanske) orkade läsa:

Fakta om Aceton:
Aceton är ett mycket brandfarligt och lättflyktigt lösningsmedel. Redan vid 300 ppm kan aceton ge upphov till måttlig irritation av ögon, näsa och svalg. Aceton påverkar också hjärnan och nervsystemet. Försökspersoner har fått förlängd reaktionstid vid 200 ppm och vid 250 - 270 ppm påverkas både hjärtrytmen och hjärnans elektriska aktivitet (påvisat med EEG-mätning). I djurförsök har 100 ppm medfört beteendeförändringar. Vid högre halter uppkommer trötthet, huvudvärk, illamående och yrsel, vid mycket högre halter medvetslöshet.


Så vad säger ni, alla ni som envetet tror er om att stoppa i er det bästa tänkbara i flötväg?
Själv tänker jag hävda att ni inte vet bättre, efter decenniers propaganda!
 

8 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Tur vi använder smör...

Men va?! Det är ju fullkomligt sanslöst så sjukt! Världen är verkligen en konstig plats. Eller rättare sagt - Människan är en konstig varelse! Hur i fridens dagar kan det få vara så här??!! Man får ju mardrömmar för mindre... Och det proppar vi i barnen?! Om man inte använder smör då...

Cicki sa...

Det är helt sjukt att sånt får användas i mat. Dessutom så är ju fett inte skadligt enligt LCHF....:-)

Hörde igår om någon ny metod som tydligen heter 2 5. Vilket tydligen innebär att man ska bara stoppa i sig 500 cal två dagar och äta vanligt i fem dagar.

Jag vet att jag vid något tillfälle lärt mig att man ska inte svälta sig för då ställer kroppen in sig på att den måste samla energi. Vilket gör att man istället går upp i vikt för att kroppen bygger upp en reserv för att ha till svältperioderna. En funktion som tydligen lever kvar sedan tiden när energiintaget kunde vara lite varierande.

Mångmamma sa...

Jag är gruvligt skeptisk till allt vad "koster" och "dieter" heter!
+/intag och -/uttag måste balanseras, det är enda rätta vägen till en hälsosam och sund livsföring!
Och självklart - så ren och oprocessad mat som möjligt!

mångpappa sa...

Jag kan fixa middan i morrn! Tänkte ändå svänga förbi macken. Tror jag kan hitta nåt smarrigt i pumpen eller kanske oljebaren. Prefrenser? Jag är sugen på lite högoktanigt. Synd att de slutat med bly. 95 oktan är definitivt för blekt. Som efterrätt kanske lite hypoidolja eller 20W-50 motorolja skulle kunna smaka? Kanske ska vi ha en flarra T-Röd också? Det är ju ändå onsdag... Vad sägs? Det är ju ändå badsäsong snart!

Esbe sa...

Tack! Jag ska läsa, när jag orkar, den längre artikeln. Så länge är jag glad och nöjd med det du skrev. Jag känner till ganska mycket p g a att jag har läst tidigare.. men nya rapporter är alltid spännande!

Hoppas att du har det bra! Kram!

Mångmamma sa...

mångpappa - mais oui/ eller hur?
Esbe - förstår att du redan är hyggligt påläst. Tack, mår utmärkt - och detsamma, kära du!

Ezter sa...

Jag vet! Inte klokt! Här är det Smör och Bregott som gäller!

DDT sa...

I don't do margarin! Det räcker väl att jag använder aceton (tydligen big no-no enligt nagelfixande människor) för att ta bort det nagellack jag då och då får för mig att testa.