söndag 10 augusti 2014

Sommarlovsavrundning

Det börjar mörkna tidigare om kvällarna.
De vilda-inte-längre-så-små-men-för-det-mesta-glada, bor fortfarande i lekstugan om nätterna.
Två eller tre, med eller utan Gunnarhunden, krälar in efter tandborstning och intar sovsäckar, liggunderlag och madrasser.

Den forna Sheriffen har transformerats till en målbrottsbrölande tonåring som uppvisar alla tendenser till att hålla slyngelfanan högt - vänder på dygnet, intar måltider baserade på något som ytterst vagt påminner om kostcirkeln - på relativt oregelbundna tidpunkter.

Far-är-rars semester är över, sommarens sista gäst är förpassad till flyget för hemfärd och annexet börjar städas ur efter en lång sommar med avlösande gäster i en strid ström.

Lillkattan har fått en kull ungar hon gömt på okänd ort, hästflocken strövar runt och njuter av att inte bli insläpade i stall och trädgård för gymnastiska övningar i tid och otid, kaninerna har betat av allt gräs i sin sommarhage och släkten har utökats med en ny 'ingift' svåger.

Storsonen har förpassat den gamla bryggan vid sjön till något kaffevedsliknande, snickrat ihop en ny och hängt med sina småsyskon.
Stora dottern är glad över att hon kom in på sin sökta masterutbildning till hösten och jag bör ägna veckan åt att para ihop rätt skostorlek med rätt barn för att kunna skicka iväg samtliga hemmaboende fyra småtroll till sina respektive klasser för höstens skolstart.

En bra sommar helt enkelt!


Och bara lite sådär i förbifarten; nyss nämnda stora dotter fyller faktiskt år idag, vilket innebär att jag har jobbat på min Mångmammekarriär i exakt 24 år!2 kommentarer:

Ezter sa...

Låter som en härlig sommar! Grattis till både födelsedagsbarn och Mångmamma!

Bina sa...

Ja, denna sommar har varit underbar! Den kommer jag leva på länge!