onsdag 11 september 2013

Fortsatt invasion

Jodå!
Mina önskningar för dagens uppslutning kring kantor E, höll i sig.
Själv var jag förvisad till att dra runt som en hemlös på byn med Stenkrossaren en halvtimme efter skoldagens slut, eftersom ett tandläkarbesök var inplanerat mitt i bästa sändningstid för körövningen.
Majblomman var också ditkommenderad för att gapa stort.

Således sammanstrålade jag och kantorn/körfröken E utanför skolgården, hon för att hämta med sig hugade barn till församlingshemmet, jag för att plocka ihop egna barn och deras väskor.
En myllrande skara små förskoleklassbarn, ettagluttare och dito tvåor skockade sig kring oss, ivrigt tjoandes om vem som skulle vara fröken, när vi skulle gå och vart?
E såg lätt matt ut och som den uteliggar-wannabeen jag nu stod i begrepp att bli under 30 minuter, erbjöd jag mig raskt att följa med henne och alla barn.

Lättnaden var enkel att utläsa och efter ha fraktat samtliga 20 (!) barn över vägen, angrep jag resolut smörkniven för att fylla på mellanmålsbrickorna.
Visserligen hade E redan fixat mackor till 8-10 barn men det förslog ju inte långt när Egyptens gräshoppor belägrade fikaborden.

Tyvärr hann jag inte se slutet på sångeriet, inte heller hjälpa till med eftersaneringen men Majblomman och Stenkrossaren hann gapa stort hos tandläkaren i rätt tid.
Pysselkungen, som är en stor kille i sammanhanget, fick efter förrättat sjungande trava genom byn för att möta upp oss i väntrummet innan det var dags för hemfärd till en hungrig svansviftare.

Inte vet jag om det är bra eller oroväckande men just Stenkrossaren, min allra minsta lilla huligan, annonserade att han ville fortsätta hos E på onsdagarna!?
Själv har jag en vag aning om var jag kommer att befinna mig på onsdagar mellan 14 och 15 i så fall.
Om jag nu hade tänkt fortsätta att vara kompis med E...

1 kommentar:

Ezter sa...

Hoppas antalet håller i sig!