torsdag 31 januari 2013

Social stiltje

Att skriva om cancer och kommande död ena dagen, för att raskt beklaga sig över smygsjuka småttingar nästa dag - det känns inte helt ok.
Ändå är det synd om mina små.
Febern kommer och går hos Majblomman, hostan skräller vidare hos Pysselkungen.
Bara minstingen Stenkrossaren är relativt ok, en förskoledag igår men övertrött i morse så han får vara hemma idag och försöka pigga upp/underhålla/terrorisera sina storasyskon.

Synd bara att min optimistiska sida tittade fram i början av veckan och bokade in en efterlängtad kärringfrukost hos mig imorgon bitti - den har jag blivit tvungen att avboka.

Det här med att ha barnen hemma emellanåt när de inte är helt kuranta, det ger mig en liten hint om hur jag förhåller mig till aktiviteter.
Jag är en typisk urusel bilförare i det hänseendet.
Gasa - bromsatypen.
(Nej jag kör inte bil på det viset, jag försöker mig bara på en liknelse.)

När allt rullar på, barnen är friska, läxorna sköts enligt löpandebandprincipen - då har jag ett högt och accelererande tempo.
Fram till dess någon eller några blir sjuka.
Då avstannar det mesta.
Vi lurvar runt i pyjamas hela dagarna, hänger framför barnfilmer, slöläser böcker och får inte mycket mer än det allra nödvändigaste gjort.
Den allra största skillnaden är nog att min översociala tarm hamnar i väntläge.
Det är mysigt att umgås med barnen men avsaknaden av annan vuxenkontakt under några dagar, med undantag av kassörskorna på Ica, är rätt fördummande.

Jag känner själv att jag blir lite slö och mindre välformulerad när jag inte fått frottera mig med andra människor på några dagar.
Då är det ju en himla tur att de små-vilda-glada börjar pigga på sig så smått och att en ny vecka, frisk sådan, snart är inom räckhåll!  

5 kommentarer:

Ezter sa...

Då vet jag varför jag är så fördummad :)

Hanna Lans sa...

Som någon klok sa till mig en gång: "Även ett nageltrång måste få göra ont."

Mådde dåligt när jag läste ditt inlägg om cancer och ville bara skriva "Blä" som kommentar. Jag vill att alla ska må bra och få leva tills de är minst 100!!

Fröken Hulda sa...

Fördummad och mindre välformulerad vet jag inte om jag kan hålla med om... men slapp i huvet blir man utan vuxenkontakter i jämn dos. Krya på er där hemma nu och så gör vi en gemensam kom-nu-våren-dans ♥

mångpappa sa...

Jag kan frottera dig om några timmar!

Lippe sa...

Snabba kast i vad som upptar tankarna är en bit av livet. Det är ju aldrig bara det ena utan en blandning av allt. Tycker att det låter bra att handbromsen åker i vid sjukdom. Ungarna kommer att minnas hur mysigt det var att vara hemma och vara sjuk när man var liten.