onsdag 19 december 2012

Könsförvirring

Egentligen är det bara skrattretande att jag stundtals svarar på marknadsundersökningar, konsumentåsikter och ger synpunkter på nya produkter - fiktiva eller högst reella - på nätet.
Jag känner ingen som är så grymt kritisk till all form av reklam som jag.

Adblock är givetvis installerat på min dator, Spotify Premium ordnade jag ju förra veckan, reklamblad i brevlådan duger inte ens att tända pannan med utan åker direkt ner i återvinningskassarna, reklampelare är vi förskonade från här ute i obygden och staden besöks ytterst sällan.
Tv-reklamen är jag lyckligt ovetande om eftersom själva tv,n saknas!

Då blir det lite fjantigt att svara på slika undersökningar.
Allra helst som jag dessutom är en urusel konsument av allt annat än det mest basala - mat, eventuellt ordinerade mediciner, bränsle till bilen och skor till de små-vilda-glada.

Och allra-allra fånigaste är det när undersökningarna börjar med en fråga om vilket kön jag tillhör, med efterföljande uppmaning om att endast välja ett alternativ!?
Utan att vilja trampa eventuellt identitetsförvirrade hens på tårna, borde det vara rätt enkelt att bestämma sig för vilket kön man tillhör?
Välj ett bara.

Fast helst en uppmaning till alla dessa företag om att sluta fråga efter könet!

Det är ju knappast min östrogenhalt som väljer variant av mjölk, bensinpump eller som ratar lightprodukter.
Att ta varje tillfälle i akt till att fackindela människor, oavsett om det handlar om kön, ålder, vikt eller bostadsort känns så förlegat!

Sett ur det perspektivet blir det tydligt, i alla fall för mig, att  jag bara slösar bort kreativ tid på att svara på idiotiska och redan på förhand ledande frågor, där jag förväntas lämna åsikter utifrån mitt kön/ålder och inte min o/kunskap om allehanda företeelser.

Skönt att det finns en deleteknapp!


7 kommentarer:

Rebecka sa...

Det är inte så enkelt för alla. Alla kan inte eller vill inte välja könstillhörighet. Det är bland annat därför hen finns.
Lästips: Fanny Ambjörnsson - Vad är queer?

Anitha Östlund sa...

Jag har fått flera marknadsundersökningar angående barnens välmående och ja...vad ska jag säga? De frågar hur mycket avgaser de får i sig och om de trivs i skolan mm. Jag orkar inte ens svara på det när de skickar skiten för tredje året i rad och jag redan svarat att vi bor på landet och har inga avgaser, och att de är för många i klassen=stökigt.

Bojkottar nu rubbet, och på nätet kan jag svara om det är roliga frågor.

Ha det gott i julmyset
Kramar

Ezter sa...

Svarar ibland, men det brukar bli så förvirrat till slut att de nog önskat att du inte skickat till mig :)

LyckligaPraliner sa...

Haha ja det kanske är svårt att veta om man är hon eller han, jag vet inte :)) Fast jag tycker nog ändå att det borde man väl veta oavsett liksom.. Man får vara glad att man inte behöver fundera över vad man är eller att man är eller om man är. Nånting alls.

Jag satt en timme i telefon förra veckan och svarade på frågor från statistiska centralbyrån. Det gör jag inte om. Men jag insåg under det samtalet och frågorna att jag verkligen inte har ett "lätt" arbete och att jag inte tillför Sveriges ekonomi något genom att handla prylar i massor och får handeln att gå runt. Men jag jobbar och betalar skatt iaf och det var ju bra då :))

Kram Ann-Louise

LLLe sa...

E-luv'ya..hit'm hard! Bryt ingrodda mönster...LLLe

Anders Lord sa...

Jag är lite imponerad över att ni, med så många små barn, inte har någon TV. Jag tittar förvisso nästan aldrig på TV själv, men den finns i alla fall här, och på julafton sätter vi nog oss med Kalle Anka klockan tre. :-)

Ezter sa...

God jul till dig också!