fredag 5 oktober 2012

Storhushåll och påläggsriot

Barnen lurvar runt med whiskeyhesa stämmor, jag är dundertrött och regnet piskar på rutorna.
Egentligen stod en fredagskväll hos PastaMia - med eller utan övernattning - på schemat idag men efter denna vecka la jag blixtsnabbt ner de planerna när de små-vilda-glada visade sig vara mindre glada och mer fredagströtta.

Ändå är det mitt fel om maten inte räcker eftersom jag fick lämna in Stenkrossaren på effektförvaring hos mamma S för att kunna handla åt övernattningsgästerna i Missionskyrkan.
Å andra sidan vankas det lördagsfrukost imorgon för hugade och det brukar kunna bli en yster tillställning.
Jag och några andra vuxna har lovat att stå uppställda i skonummerordning kring 08.00 för att skiva bröd, koka kaffe och langa fram pålägg i en aldrig sinande ström.
Den frukostmaten vittjade jag också affären på idag.

Måste ha varit en syn för gudarna när jag med en överfull kundvagn först vid mejeridisken insåg att det bara var att hämta en rullkorg också för att få plats med all mjölk, fil och yoghurt!

Visserligen är jag van att handla åt många, jag har dessutom jobbat på ett ridläger en gång i tiden där 25 utsvultna tjejer (ja, bara tjejer), skulle utfodras minst fyra gånger om dagen, utöver värdfamiljen, ridlärarna och övrig gårdspersonal, så helt obekant med matvolymerna åt 30 personer är jag inte men det var nog tur att vi var två som slog våra kloka huvuden ihop när inhandlingslistan skrevs.

Hoppas de övernattande och fredagsmysande har trevligt, jag tackar för hjälpen med lån av nyckel - Monica - och packningsinsatsen - Ninni!
Inte att förringa mamma S´s stordåd med Stenkrossarpassning och lunchutfodring av en trötthandlad och varusläpande Mångmamma!
Imorgon ska skinkskivorna flyga i luften och äggen skalas!
6 kommentarer:

Tobias Gustavsson sa...

Full fart! Hoppas det blir kul imorgonbitti!

Ezter sa...

Du borde fått sovmorgon istället!

Mångmamma sa...

Det blir toppen, Tobbe och vi kommer att sakna er.
Ezter; på söndag ....

Fröken Hulda sa...

Jag undrar ibland om du vet vad sovmorron är och om du har behovet. En del har ju inte det. Själv somnar jag jättetidigt och vaknar inte så tidigt. Ork efterlyses.

Jag tror ingen kommer gå hungrig från ert frukostbord idag. Kramen

Anitha Östlund sa...

Hoppas du haft en härlig morgon, och fått vila ut något sånär.
Nu försöker jag få Razzel att plugga medan de andra vildingarna busar runt.
Åh vad jag längtar tills vi är färdig med deras rum. Tänk vilken lyx att få stänga dörren om sonen, och låta honom göra det han ska.

Milla sa...

De övernattande lär nog vara både mätta o belåtna :) Vilket jobb du har gjort. Kram