torsdag 7 juni 2012

Lobotomerade idioter!

Det är högst naturligt att alla barn, oavsett om det är flickor eller pojkar, gillar att känna sig fina.
Vissa bekymrar sig mer över kläder och utseende än andra men det är något speciellt för de flesta, i alla fall periodvis, att få klä upp sig lite.

Min Sheriff föredrar bekväma och lekvänliga kläder till vardags men sätter hemskt gärna på sig sin svarta kostym "till fint".
Pysselkungen har en säker känsla för vilka färger han tycker passar bäst ihop med varandra och har redan skaffat sig en egen stil.
Majblomman är en liten ettrig prinsessa som gärna klär sig i glittriga rosa klänningar men  far lika gärna runt i trädtopparna som ett litet vilddjur iförd storebrödernas urvuxna jeans och tröjor.
Stenkrossaren föredrar mjuka och bekväma kläder och de få gånger en skjorta åker på (på egen begäran), sitter den oftast på sniskan efter en kvart.

Att det är kul med rollekar, utklädning och teater är en självklarhet.

Men det här får mig att må dåligt!
Kan inte någon vettig person lära dessa uppmärksamhetskåta amerikanska mammor att det är bättre att skaffa sig en docka direkt, istället för att misshandla sitt livs levande barn med allehanda brun-utan-sol-sprejer, tonvis med smink, urringade kläder och tränare som ska lära de små töserna att svänga på rumpan lagom mycket på scenen.

Min vän, mamma S, är jätteduktig på att ansiktsmåla barn.
Många gånger har hon ryckt ut med färger och penslar för att förvandla mina och andras barn till sjörövare med lapp för ögat och skäggstubb, blodiga vampyrer, söta fjärilar eller små katter.
Helt ok i lekens värld.

Däremot kan ingenting  få mig att tro att det skulle vara småflickornas egna högsta dröm att bli omstajlade och bedömda regelbundet.
Dessutom är det en fullständigt sjuk värld vi lever i, när utseendet räknas som en personlig tillgång.

Jag kan inte låta bli att tycka synd om barnen som lär sig att utan ett "tilltalande" yttre, har de ringa värde i samhället.

10 kommentarer:

Ezter sa...

Tyvärr är det ju sant som du skriver. Världen är utseendefixerad... Sorgligt men sant. Men man behöver ju inte trissa upp det som de mammorna gör!!! Bromsa lite istället!

Milla sa...

Läste och förfärades över den inustri som det här har blivit. Mamman hänvisade skrämmande ofta också till att Savannah tycker, Savannah säger och Savannah älskar att göra...
Men om Savannah hade getts möjigheten att få en varierad barndom så undrar jag vad Svannah egentligen själv hade sagt. Det är ett sjukligt beteende hos de här mammorna.

Joanna Björkqvist sa...

Usch, ja. Så gräsligt.

Det gick en dokumentär på TV för något eller ett par år sedan och den handlade om små skönhetsmissar, som inte fick klättra i träd för att de kunde bryta naglarna och som drillade stenhårt i att säga att den de skulle ta med till en öde ö var mamma... Det var hemskt att se. Den lilla flickan grät så över att hon inte fick leka...

Kram på dig!

LyckligaPraliner sa...

Ja det är verkligen så sjukt!! Dessa mammor har problem. Allvarliga problem de borde ta itu med. Det är min åsikt. Det är helt sanslöst vad idiotiskt det är!

Ann-Louise

Fru Venus sa...

Jag visste att det var så här sjukt i USA, men trodde inte att det var lika illa i UK, men tydligen :-( Ser ni också vad fläckigt "brun" flickan är, inte ens snyggt. Mamman säger att dottern aldrig är så lycklig som när hon står på scen, kanske flickebarnet borde få andra föräldrar då?

Black Iris sa...

Vet knappt vad jag ska säga, men jag håller med dig fullständigt..

Kram
Maidi

Fröken Hulda sa...

Jag har sett eländet i ett TV-program. Fruktansvärt. Avskyvärt. Barnmisshandel.

Mammahäxan sa...

Word!!!

Märta sa...

Kräksfaktor på hela företeelsen! Mest för att barnen sexualiseras så in i bomben och får lära sig posa, puta med munnen, fladdra med ögonfransarna och får lära sig att deras enda tillgång är att vara söta och förföriska. Vedervärdigt är vad det är.

Cicki sa...

Instämmer i vartenda ord. Det är fruktansvärt att exploatera sina barn på detta vis. Sjukt, rent ut sagt!