fredag 27 april 2012

Smile

Jag övergav försöken till att minnas personer från förr och scrollade igenom tidningarnas sidor i jakt på nyheter.
Det första som slår mig är att min vän S, som i veckan meddelade att hon helt och hållet undviker nyhetsrapporteringar, har en poäng.
De stora världsomvälvande händelserna når oss i alla fall men den dagliga dosen av hedersrelaterade mord, bestialiska brott mot barn, gamla, kvinnor och djur, gänguppgörelser med yxa som vapen, inbördeskrig i otaliga fjärran länder och inte minst den stora terroristjakten som pågår och pågått det senaste decennierna, allt sammantaget är bara ännu ett sätt att tanka negativism.

Visst finns guldkornen.
Heroiska insatser, räddningsaktioner och borttappade-barn-med-lycklig-utgång.
Tyvärr är det en tydlig övervikt för de som skrämmer, äcklar och lämnar oss läsare illa berörda.
Å andra sidan får jag kanske min dos av thrillerartad underhållning genom de skildringar ur verkligheten, vilket gör att jag aldrig när någon längtan att se slika fiktioner filmatiserade?

Världens lidande går bara att mota med små punktinsatser av positiva och upplyftande händelser, börja med att le och se vad som händer!
Dessutom så skiner solen nu och jag tänker vårstäda verandan!

4 kommentarer:

Ezter sa...

Nuförtiden rapporteras bara elände i media. Vore kul med en positiv rapportering!

Issa sa...

”Måste vi inte, efter alla dessa årtusenden av ständiga krig, fråga oss om det är något konstruktionsfel på hela människoarten, eftersom vi alltid griper till våld.” Astrid Lindgren

Fröken Hulda sa...

Det är verkligen sant att nyheterna kan stå en upp i halsen. Samtidigt vaknar ett dåligt samvete för att man inte lyssnar och engagerar sig. Jag orkar i alla fall inte se/läsa allt... Bättre att leta upp de få glada nyheterna och LE

Maria Engelwinge sa...

Å, vilket bra inlägg! Jag är nämligen en sån som aldrig ser på nyheterna eller läser hemska saker i tidningarna och en del som inte känner mig tror att då måste man vara obildad. Verkligen inte, men man slipper tanka negativitet. Mycket klokt sagt.
Fin helg kära du!