söndag 22 april 2012

Gummidamen!

En enorm nackdel jag kan se med det nya utseendet hos blogger, är att det blivit så bökigt att klicka sig fram till vad alla andra gjort på sina bloggar under dagen.
Jag har full förståelse för att jag inte har lika många kommentarer eller besökare som "vanligt" eftersom jag själv tycker att det är omständligt att titta in hos er.

Ändå önskar jag nästan att ni hade haft en livekamera hos er i eftermiddags, när jag skulle snabbsanera tjänstebilen inför far-är-rars lilla jobbutflykt imorgon!

Regnet stod som spön i backen, himlen öppnade sig och till och med en skur av hagel kom nedrasande över mig när jag med friskt mod attackerade bilens innanmäte.
En blixtvisit i framsätet med stängd dörr, skurtrasan i högsta hugg och snabba svep över de värst anfrätta ställena.
En lika snabb vända in i baksätet, igen med dörren till skydd för vätan och noggrannare avtorkning innan försök till att öppna dörren för att ta mig ut!?
Ridå!

Inte en chans att det går att öppna en bil inifrån med barnspärren tillslagen!
Inte en chans att nå både kopplingspedal, växelspak och starthål för nyckeln från de bakre regionerna.
Enda alternativet var att klättra fram och ta sig ut genom en framdörr.

Gissa hur enkelt det var?
Visserligen är det en förhållandevis rymlig bil (V50)  men akrobatik på hög nivå och jag, är inte fullt så kompatibla som jag vill inbilla mig!

Nåväl - jag kom ut, bilen är hyggligt ren och maken fick sig ett gott skratt när jag berättade om mina gymnastiska övningar i baksätet!

Slika idrottsevenemang kan jag undvika i fortsättningen!

11 kommentarer:

Leif B Frid sa...

låter som du haft en spännande eftermiddag, bäst med gamla bilar utan elektronik, tycker jag.

Mångmamma sa...

OM jag håller med dig Leif!?!
Min allra bästa bil någonsin var "Röda Faran"! En Ford Cortina av årsmodell - 65 som jag vid tillfälle lyfte upp ur ett dike själv!
Tyvärr är den en sorglig historia idag med ett innertak som hänger i trasor, en avsliten handbromsvajer och ingen kärlek eller omvårdnad alls sedan 12 år.
Någon gång ska jag putsa upp pärlan och återta min "förstabil", så länge får den vila sig i ladan!

issa sa...

Sånt är så typiskt.

Märta sa...

Hahaha, du må tro jag önskar att du videobloggat det!! :D

LLLe sa...

En tornado om än tam är inte lätt att hämma..LLLe

Karin sa...

Det ska vara en mångmamma till att lyfta upp bilen ur ett dike! ;-)

Nej, nu får det sluta regna på folk och fä!

Jag vill ha sol och värme!

Ps; Det är ändå en bra sak detta med barnlås. Jag vet en ett och ett-halvt-åring som lyckades knäppa sig ur barnstolen och satt och fifflade med dörrens knappar - på motorvägen! Där kan man säga att barnlåset fyllde sin funktion!

Hua!

Önskar dig en fin och torrare vecka!

Tobias Gustavsson sa...

Regnet visar sin fromma kärlek på många sätt och inte alltför sällan när just bilen ska städas, även om denna historia var en rolig variant, och en härlig "starter" för mig idag, haha ///

Maria Engelwinge sa...

Jag håller på och byter bloggportal just nu för jag orkar inte med blogger längre. Meddelande kommer när allt är klart. Och den här gånger varken släcker jag ner gamla bloggen eller tar alla inlägg med mig, bara de mest intressanta.
Puss!

Ezter sa...

Just det är ju samma? Det ligger ju fortfarande under dina egna bloggar, i sin lista som förr? Däremot tycker jag allt annat är sämre!
Kan se dig där i bilen....fniss....

Fröken Hulda sa...

Kan se dig framför mig hur du klänger runt därinne för att ta dig fram. Själv lånade jag svärsonens bil för nåt år sen när hans centrallås var trasigt. Enda chansen att ta sig in i bilen var genom bakluckan (halvkombi) och sen åla sig fram till förarplatsen. Jag är inte heller så smidig.

Blogger... Jag har inte märkt nåt mer än att det ser annorlunda ut när jag ska skriva inlägg. Att gå in till er andra funkar bra eftersom jag har er i en följarlista

Esbe sa...

Har kört nya Blogger länge och hittar inga större problem. Gillar det bättre nu än förr till och med!

Tack för en rolig historia!