lördag 24 mars 2012

Jag har glömt kuddarna på häcken!

Utanför Annexet finns en häck av något slag?
Ingen aning om vad det är för buske men dryga metern hög och med ganska smala och lite spetsiga blad, skärmar den av på framsidan så att det blir en tydlig avgränsning mellan Stora Husets trädgård och den plätt som hör ihop med lillstugan, eller det vi kallar för Annexet.

Ett alldeles ypperligt ställe att hiva upp kuddar och täcken för vädring på så här års.
Precis det har jag gjort idag.
Vädrat, städat, plockat undan och sanerat för att vi ska kunna ta vår sommarstuga i bruk igen, efter vinterns igenbomning av huset.

Vattnet är påsatt, varmvattenberedaren är påslagen och imorgon ska kylen skuras ur och ett nytt överdrag till kökssoffans madrass sys.
Sen är det bara att börja leva sommarliv igen med spontana övernattningar i stugan, så väl av både långväga gäster som av oss i familjen.

Ett bra sätt att bygga relation på är att tränga ihop oss och lyssna på knastret av vedträna i kaminen, ligga på golvet och läsa sagor eller sova skavfötters med alldeles för många små i en inte alltför stor säng.

Egentligen mest ett minimalt miljöombyte på 25 meter, mer än en revolutionerande nyordning.
Sover hopträngda och läser sagor, uthällda på ett eller annat golv, gör vi ju även vanligtvis.

Sist jag passerade sovrummet hade Pysselkungen makat sig tillrätta i min sängs fotända, självklart.

Och Annexets kuddar kommer att vara välvädrade imorgon, eftersom jag verkligen inte har för avsikt att kliva iväg och ta in samlingen nu!

11 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Kanske även en smula fuktiga? Låter i vilket fall som helst trevligt att ligga uthälld på ett golv och läsa sagor. :)

Märta sa...

Ooops!
Låter perfekt att ha sommarstugan inom bekvämt avstånd.
*kramen*

Cicki sa...

Så gjorde de ju mycket förr. Där gammelmormor och gammelmorfar bodde fanns en "storbonde" som vi gick och hämtade mjölk hos. De flyttade ut i en liten stuga på gården på sommaren. Då passade man på att storstäda stora huset när det var tomt. Det var väl så att det blev enklare att leva på en liten yta på sommaren.

Fröken Hulda sa...

Avståndet till rekreation är inte det viktigaste. Låter hur mysigt som helst. Nästan sådär trångt hade vi det i sommarstugan när jag var barn. Åh vilken nostalgikick det blev nu

madelein - mamma till sex sa...

Idag har vi alldeles fantastiskt vårväder här i Göteborg så det blir nog en och annan utetvätt idag.

Ja visst är hemknåpat bäst, särskilt om de själva får vara med på ett hörn :-)

Kram och hoppas du får en underbar söndag. Här försov vi oss och missade simskolan :P

Småländskan sa...

Mina kuddar har inte häckats, däremot har de tvättats. Detta spec. efter jag läst vad som kryllar omkring i dem! Har egen tvättmaskin, men ingen tumlare. Tumlaren i den "riktiga" tvättstugan är upptagen, så det blir att ta med kuddarna till LG:s tumlare. Där kan de ligga och gosa under tiden vi äter våfflor.
Men först en tur till mostern på lasarettet.
Ha en härlig söndag!

Inger Marianne sa...

Så sant med sommarmys i liten stuga, här på gården finns det ett så kallat sommarkök som användes av mina svärföräldrar förr, där fanns det vedspis, matbord,stolar,stor utdragssoffa och väggfasta köksskåp. Innanför åt ena hållet en jordkällare, på andra sidan en stor tvättstuga. Och på gården fanns dessutom en liten bagarstuga med ett extra rum. Ja tänk vad små utrymmen de behövde förr.
Kramis

Cissa sa...

Det låter som "vår" sommarstuga vid Kinnekulles fot, där jag tillbringade långa sommarlov som liten. Åker dit då och då som vuxen också även om det inte blir lika ofta och länge. Där har vi ett rum och kök, saltvatten i kranen och utedass och himmelriket på jorden. Fyra syskon, föräldrarna plus en hoper kompisar som alltid hängde med. Blev det för trångt kunde man ju alltid smita bort till ladan och sova på höskullen! Nu hade vi lite längre än 25 meter men det tog inte mer än 25 minuter från huset i stan.

Kram

Mångmamma sa...

Välvädrade var de allt och en hade till och med smitit ner på gräsmattan under natten!
(Småländskan; Är "Moster" ok)?
Forna tiders undantagsstugor var ju sällan särskilt stora, även om just den här lilla stugan vi har är ett ombyggt sädesmagasin som gjordes i ordning på 70-talet och som vi så sakteliga börjat renovera.

Anitha Östlund sa...

Vad mysigt det där låter.
Här har vi haft barnfritt hela dagen, och ändå inte hunnit mycket mer än tvätta urskitiga bilar.
Nåja, tanken var god. Vi hade tänkt panela huset, men...vad man tänker och vad man gör är två skilda saker.
Kram

Ezter sa...

Det är säkert bra för kuddarna att ha sovit ute :) Nu försöker jag läsa ikapp efter helgen :)