torsdag 1 mars 2012

Falla som furor?

Vi har överlevt natten, Bam-Bam och jag.
Uppehållen mellan tjurrusningarna till badrummet blev längre och längre, vilket kanske var tur med tanke på att vi började kvällen med att mer eller mindre parkera oss där kontinuerligt.

Mellan halv fyra och strax efter sex sov vi i alla fall sammanhängande.
Nu har jag ringt till skolor och dagis och berättat att mina huliganer inte dyker upp idag, utfodrat de som ville äta, satt på en lagom läskig film och bäddat ner lillkillen i soff-sängen i barnkammaren.

(Att skicka iväg syskon till en magsjuk ynkling, är direkt hänsynslöst mot sin omgivning.
Inte konstigt att vissa baciller muterar och går varv efter varv bland befolkningen då)!


Sheriffen vände i dörren vid frukost och drog sig tillbaka till sitt rum, antagligen står han näst i tur för att bli dålig.

Ezter, som jag skulle ha lekt med idag, blev visst också sjuk i natt.
Tydligen har den här vintersjukan en illavarslande lång inkubationstid - mellan 1 och 10 dagar!
Så länge kan jag ju inte hålla alla barn hemma men har vi tur, hinner vi kanske beta av det och bli klara innan nästa vecka tar vid!?

9 kommentarer:

Maria Henell sa...

Tack och lov att det finns fler som tänker på andra människor i magsjuketider! Att hålla syskon hemma verkar vara ovanligt tyvärr, jag förstår inte hur man kan skicka en potentiellt smittspridande unge till skola/dagis med gott samvete. Det är ju precis innan man börjar kräkas som man smittar mest om jag förstått det hela rätt. Visst missar de som går i skolan en del, men om de stannar hemma kanske andra barn slipper smittas och missa skoldagar. Tänker man så är det ju helt logiskt att hålla alla syskonen hemma så vi får stopp på kräkeländet som nu bara snurrar runt. Förstår inte heller de som går tillbaka dagen efter de har spytt för att de "mår ju bra nu", de smittar ju fortfarande då även om de mår bra...

Ibland får man ju tänka på vad som är bäst för flest och inte bara tänka att det är skönt att få iväg de som inte just då spyr eller att man inte vill missa mer lön...

Eva sa...

Tror att huliganerna får vara hemma rätt länge om man ska följa regeln 48 timmar efter senaste kräkning/diarre. Men lycka till, det kanske inte blir så illa...:)
Är den inte lite sen förresten, den här vinterkräksjukan?

Maria Henell sa...

De som varit sjuka och uppnått sina 48 timmar kan ju gå tillbaka. Kanske det är en kräksjuka som hållit i sig länge och nu blossat upp igen?

Ezter sa...

Mitt är vanlig hederlig magsjuka, ingen vinterkräksjuka, som det på senare år kommit en sjukdom som heter! Spydde senast kl 5, men sen gick jag inte upp förrän 11. Så nu har jag ätit en torr skorpa och druckit ett glas vatten. Mums!

Småländskan sa...

Min LG och hans mamma var utslagna ett dygn, sen var det klart för den här gången! Jag var där igår och kollade läget och var inte minsta orolig för att bli smittad.
Men... lite orolig blev jag trots allt i natt då det var rena bastubekonserten i magen. Nejdå, orkestermedlemmarna blev trötta och la av! Tack för det!
Idag, nu om en stund, ska jag putsa fönster! Det skriver jag eftersom jag vet att det är det bästa, eller näst bästa du vet. Bara så du vet. Ska fuska lite och bara ta vardagsrumsfönsterna. Vill sätta upp de nya gardinerna jag fick av LG:s mamma igår. Hon byter gardiner nästan lika ofta som jag byter underkläder. Och nu plötsligt passade inte dessa gardiner hos henne/dem. Hon har ju målat om en vägg i rummet!
Jadå, det är min tjej det! Sitter inte fast där inte!
Krya på er!
Kram... lite så här på avstånd.

Eva sa...

Svar till Maria: I ett rum på sjukhuset som stängts för magsjuka får ingen gå ut eller in förrän alla 4 (eller 6) varit friska i 48 timmar. Det kan ju komma en vända till...om man har en jädra otur.

Tobias Gustavsson sa...

Maginfluensa är ju inte speciellt mysigt, men det kan vara mysigt att rå om sina barn när de är sjuka, hulda om dem lite extra ///

Mångmamma sa...

Maria; Hoppas att resten av dina också "står pall". Min Pysselkung är inte helt piggelin men det har inte brutit ut något. Än.
Eva; Förhoppningsvis drar det över denna helg, vi "brukar" faktiskt inte vara så värst drabbade av sjukdomselände - med undantag av förra vintern som var hemsk.
Ezter; Krya på dig.
Småländskan; Stackars lilla LG med mor men kul med "nya" gardiner! :)
Tobias; Visst är det så - även om jag har relativt gott om tid för att mysa med barnen ändå.

Milla sa...

Krya på er!