onsdag 11 januari 2012

Oj, redan morgon? Nu igen!

Full fart framåt eller totalstopp.
Inte bara statusen på de små-vilda-glada utan även min.

Jag har noterat att flera av mina bloggvänner lider av usel nattsömn, jag har läst att det är ett relativt stort problem i pressen och tipsen om bot duggar tätt.
Gå en sen promenad, ät något lätt/ät inte alls flera timmar före sänggående, drick varmt/kallt/inte alls, sov med öppet/stängt fönster, med eller utan avslappningsövningar/band/värmefiltar osv i en aldrig sinande ström.

Jag tycker synd om alla de som av olika anledningar får en störd nattsömn och önskar att det verkligen fanns något mirakelmedel emot det.

Mina sömnproblem beror mest på att mobilen ringer okristligt tidigt varje morgon numera.
Att vara tvungen och svänga de lurviga över sängkanten runt halv sju är ett störningsmoment som heter duga.
Kan också hänga ihop med att jag inte begripit att natten liksom inte blir längre någonstans mitt på, utan att jag måste disciplinera mig och komma i säng före midnatt och helst släcka då också.

Löjligt självförvållat alltså!

Annars funkar jag nog som en klubbad säl, alternativt som mina småhuliganer.
Antingen är det 100 knyck som gäller eller så är det "go´natt katt".

Och ikväll ska jag lägga mig tidigt.


(Undrar vem jag försöker lura nu)?

6 kommentarer:

Ezter sa...

Tack för dina synpunkter hos mig...Ja gissa om man retar sig på att elementet sitter just där... Korkat!
Nu går du och lägger dig tidigt ikväll!!!

Fröken Hulda sa...

Alltid detta dilemma att komma upp på morgonen! Avundas dem som vaknar med ett leende. Det gör INTE jag. Däremot sover jag alltid gott. Alltid! Nästan i alla fall. Måste vara typ 100 år sen som en sjukdom höll mig vaken, men den här hostan gör mig galen nattetid.

Susann sa...

Jag tror ingen vaknar upp med ett leende. De som gör det har bara halvvaknat något tidigare och successivt hunnit vänja sig vid att dagen startar. Sen tror jag att det finns "mittemellan" människor också. De som inte är extremt kvällspigga eller morgonpigga. De,liksom jag, somnar gärna vid 12-tiden och vaknar till liv runt 9. Vi lever fortfarande efter bondesamhällets normer, att vi SKA upp i ottan. Eftersom det inte skulle funka om alla gick efter sin inte klocka, så kommer vi alla ha sömnlösa nätter och sömniga dagar. Bara de som går på "bonnatid" kommer må gott för de sover sina 8 timmar per natt. Samhället är ju anpassat efter dem :) så är det :)))))

Mångmamma sa...

Ezter; Kvällen är bara barnet än ...
Hulda; Jo, hostande nattetid kan ta död på den mest välbehövliga sömn.
Susann; Undrar i vilket spann jag passar in? Bland de som helst sover mellan 02.30 och 11.30 kanske?
Tyvärr rimmar den typen av dygnsrytm illa med resten av familjens tider.

LyckligaPraliner sa...

Vet inte sist jag sov en hel natt. Vaknar många gånger....

Ann-Louise

Bina sa...

Jag är som du. Om jag bara kom i säng vid midnatt skulle det inte vara något problem, för jag somnar relativt omgående, ofta i ngn WF-match... Men det finns ju så mkt jag vill hinna på den där tiden efter att Stora Killen masat sig i säng vid 22-tiden; sy, baka, surfa, läsa, titta på tv, pärla - så det är ganska lätt hänt att klocka blir över midnatt och eftersom min klocka oftast ringer 06:00 och jag behöver åtminstone sex timmars sömn så innebär det att jag också lider av ett självförvållat sömnunderskott relativt ofta.

Men. Det är det värt!