onsdag 28 december 2011

V.L.D.

Typiskt.
När jag för en gångs skull bestämmer mig för att det är helt rätt att lufsa runt utan fickor på kläderna - vilket innebär att jag inte har plats för någon mobil - då har jag femtioelva missade samtal!

Nåja, eftersom det faktiskt mest troligt var förfrågningar om lekdejter mellan mina och andras barn, har jag inte så värst dåligt samvete.
Vi har nämligen haft en riktigt V.L.D. här hemma.
Viktig Lek Dag!

Sheriffen hjälpte sin yngsta bror på med kläder så att de kunde löpa ut och härja på ägorna, Pysselkungen har haft fullt upp med att hjälpa sin syster med att lära henne läsa och skriva.

Efter ha varit ute i vindpinat småspiksregn och både fått in ved, matat djur och företagit oss en kilometerexpedition till brevlådan, var just varm choklad och bulle välbehövligt.
Bäst då att slå på stort och servera eftermiddagsfikat på riktigt finporslin och leka kafferep!

Tyvärr märks det att vi har förfärligt lätt för att vända på dygnet.
Sent har det blivit om kvällarna varje dag sedan lovet började och även om jag oftast vaknar till först om morgnarna, är det sällan frukost serveras före tio numera.
Halv elva hann visst klockan bli idag innan alla var på benen men då var det ju inget barn som sov före 11 igår kväll efter juldansen!

Kan bli spännande om en dryg vecka när det är dags att försöka vända tillbaka åt rätt håll.
Än så länge är det ingen i familjen som sover, däremot leks det lite tyst i vissa rum, trots att nattningsproceduren avhandlades för timmar sedan!

Vi har lov!
Väldigt lekigt sådant.

5 kommentarer:

Ezter sa...

Som ett lov ska vara :)

Fröken Hulda sa...

Duktigt att du inte blivit slav under tillgängligheten... Fortsätt lek!

Nipe sa...

Vända på dygnet? Det har aldrig hänt i denna familjen ;)
Men visst är det härligt att bara kunna ta elvakaffet direkt på frukosten...

KaosJenny sa...

Vända på dygnet är inte det synonymt med lov? Vi hinner knappt med frukost innan lunchen... Viktiga lekdagar är en riktigt höjdare och att inte vara tillgänglig hela tiden också. Klokt! Kram

Bina sa...

Om man vill vara tillgänglig kan man stoppa mobilen i bh:n när man inte har fickor ; )

God Jul i efterskott och Gott Nytt År i förskott!