tisdag 27 december 2011

I nykterhetens tecken

Så har ännu en jullovsledig dag passerat.
De två yngsta skrotade runt i pyjamas hela dagen fram tills det var dags att klä på sig finstassen och åka på årlig och traditionell juldans i närmsta by.
De något äldre gossarna hade hunnit vara ute i det vårlika vädret och klängt runt på stenmurar, byggt kojor och skjutit med pilbåge en lång stund innan finskjortorna åkte på.

LitenSara hittade jag i trädgården när jag skulle ut och baxa in ved, hon hade givetvis passat på att slinka igenom den uppblåsta grinden från närbelägna hagen och ut på tomten.
Självklart, skulle jag vilja säga!
Gräsmattans gräs är mycket grönare och saftigare än vad hagen har att erbjuda i betesväg.

Sällskaplig som hon är, hade jag henne nästan på trappan innan vi vände om mot kompisarna på rätt sida stängslet.

Juldansen ja.
Den är en historia för sig själv.

Jag är en löjligt lekig mamma, det har vi nog kommit överens om tidigare men det där med ringdanser är inte riktigt mitt område.
Utom just en gång om året.
I den gamla (100 år) IOGT-NTO logen i närmsta nordliga by, ordnas det varje år en dans kring granen, prydd med gammaldags halmpynt och levande ljus, fika, chokladlotteri och tomtebesök till barnen.

Bofasta, hemvändande barn och barnbarn i bygden missar inte gärna detta evenemang.
Svettigt, gemytligt och Astrid Lindgrenartat är bara några av de epitet jag kan sätta på tillställningen.
Så även i år.

Den stora nyheten för kvällen och året, var att Sheriffen knep en av förstaprisernas stora pralinaskar och att far-är-rar gav sig i kast med att hoppa "små grodorna" runt granen!
Jag lovar, det var verkligen en syn för gudarna.
Mycket går att säga om min äkta hälft men taktkänsla är inte en av hans främsta talanger.
De små-vilda-glada var givetvis överförtjusta.

Sent kom vi hem, nyss kom barnen i säng och jag ska försöka ta mig i kragen och recensera några av alla de böcker jag hunnit plöja senaste veckan - innan jag glömmer vad jag läst.
Tre romaner parallellt är tydligen mer regel än undantag numera.
Utöver det har jag nog en hel del glitterdrivor att jaga i endera riktningen, berg med tvätt och en skrivdeadline att passa den här veckan.

Men det blir ju en dag imorgon med, eller hur?
Tror jag nöjer mig med en glögg i kväll!
God afton!

2 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

För att du ska orka hålla tempot kommer här ett middagstips: Gårdagens makaroner (om du har) uppvärmda i varmt kranvatten... Å så kör du fiskpinnarna i brödrosten

Barnens Hjältar sa...

Det låter som en mysig tillställning helt klart! Hoppas även denna dag blir bra! Själv skall jag iväg och göra ett komplement på min julklappstatuering :)