fredag 14 oktober 2011

Liberté, égalité, fraternité

All animals are equal but some are more equal than others, eller hur?
Om inte George Orwells nyckelfras ur sin bok; Animal Farm är på sin plats efter de senaste dagarnas Juholtcirkus - när skulle den vara det annars?

Oavsett vad som kan anse om mediadrevet som gått, läsarstormar, interna stridigheter inom partiet eller allmänhetens med rätta upprördhet över "den store partiledarens" moraliska och etiska fall, är det mest tragiskt - eller kanske bara fatalistiskt - att konstatera frasens riktighet.

Alla vill sko sig på någon annans bekostnad!

Åtminstone en oförsvarligt stor del av våra folkvalda, verkar det som, utifrån mitt politiskt impotenta sätt att se på det.

Någon som inte lider av "potensproblem" och heller inte skräder orden är fortfarande den helt lysande Anybody´s Place!

3 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Fågel Fenix har rest sig ur soffan enkom för att tel ringde. Nu kaffe, kaffe, kaffe. För somnar jag nu vaknar jag 05.00 imorron och det är verkligen ingen hit en lördag. Stora, många och varma kramar

Anitha Östlund sa...

Ja tänk att de där i riksdagen alltid hittar något sätt att få ännu mer pengar. Undra på att vanliga Svenssons blir lack.
Jag sitter just nu framför kaminen och myser. Skall strax hämta en magnum och börja med skriverier.
ha de
Kramar

Cicki sa...

Tack vare dig hamnade jag hos Anybody för några dagar sedan. Efter det har jag läst och njutit av någon som kan få orden att flyta över ett papper/skärm. Att med så mycket humor och klarsynthet beskriva det Juholtska kaoset är en bedrift.

Själv tycker jag karln är ett stort skämt och en av de värsta saker som hänt det socialdemokratiska partiet.