söndag 21 augusti 2011

Sommaravslutning, rent kalendariskt

Årets sista sommarlovsdag och jag och mina små-vilda-inte-fullt-så-glada-längre-utan-mest-trötta-på-varandra-stökiga har varit på utklädningssommarfest.

Sheriffen och Pysselkungen var givetvis cowboys, fröken Majblomma en icke utklädd prinsessa, Bam-Bam riddare och jag till en tuffare tant än vad jag är med mitt hår som vapen.
Bam-Bams tjej L ville gärna avsluta sommaren med buller och bång och så fick det bli.
Ytterst vältajmat också med ett riktigt hejdundrande barnkalas med lekar, upptåg och badning på halkbana, vilket gjorde mina små både gladare och tröttare än vad de varit på länge.

Nu är det uppställning i skonummerordning för hårtvätt, nagelklippning och öronkrafsning så att de små liven är någorlunda presentabla inför morgondagens skolstart.
Jag fasar lite för att behöva ge mig i kast med 80 stycken vildvuxna klor ...

Däremot njuter jag av tanken på att slippa yla upp i ottan före tuppen och köra ett stort barn till någon okristligt tidig klockan-sjubuss.
Det kommer faktiskt dröja sex år innan jag behöver fundera i de banorna igen.
Det är väl den stora vinsten med att ha utflugna vuxna barn, annars tycker jag nog att flocken decimerats oroväckande fort.
6 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Gissa att hjärnkontorets miniräknare går igång när du skriver 80 klor. Kan det vara BÅDE händer och fötter? Då är det 4 barn. Är det bara det ena är det 8 barn. Jag gissar på 4... Suck! Good luck med alla förberedelser och välkommen tillbaka till vardagen!

caja sa...

Ja ha..då börjar allvaret hos er nu med...här är vi inne på andra veckan. Ni får förmodligen en morgon med mycket börjaskolankaos, jag tror du kan tänka dig scenen redan nu...eller...fast dock har det sin charm när de små liven börjar skolan igen och förmiddagarna kan tillägnas morgontidning och en balja gott, varm te...

kram/caja

Anitha Östlund sa...

Här har det varit en turbulent dag med datorer som kraschat och barn som trotsat.
min lilla 8-åring är som en trettonåring just nu. Puh..
och ibland, ja ibland blir det för mycket.
Det var svårt att få dem i säng och fatta att det inte blev någon nattfilm. De har ju fått titta på en kvällsfilm i stort sett hela sommaren.
Jag har faktiskt också klippt naglar på ungar idag, de hade rännt iväg rätt mycket, och var lite småäckligt svarta av all sand och jord som kilat sig in i sandalerna.

Imorgon skall jag och alla barn stiga upp klockan sex, och 8.10 är det uppställning på skolgården för två av dem. Lilleman får vara hemma med mig om det fortfarande går magsjuka på dagiset. Fasiken heller att jag vill få hem någe dylikt.
Blogginlägget till dig är klart och skickas så fort jag hittar din mejladress. Mailboxen exploderar nästan av alla facebookvänner som skriver.

Imorgon blir startskottet för min fortsättning på boken, och målet är att den skall vara klar till jul, helst tidigare.
Kramar

Barnens Hjältar sa...

Ja jösses vad tiden svischar iväg. Imorgon börjar siste man i skolan så då är allt tillbaks till det normala igen. Det skall bli så skönt :-)

Ha en alldeles fantastisk start på sommaravslutningen då ;-)

Karin sa...

Åren går alldeles för fort men ett märkligt fenomen är att de snurrar allt snabbare. Nyss sandlådebarn blir strax universitetsstuderande. Hur gick det till?

Önskar dig också en trevlig vecka! Hoppas det fungerade med skolbusseriet idag!

Mångmamma sa...

Lite kort bara; Yes - fyra barn x 20 naglar= 80 klor!
Mitt första sandlådebarn ska snart flytta på riktigt-riktigt och inte "bara" till närmsta stad - galet så fort hon blev stor-stor!?
Och, ja tack - dagen blev riktigt bra! :)