måndag 15 augusti 2011

Och jag gillar att det är ...

... höst!
Den gemensamma semestern är slut, simskolan är på sluttampen, jag har varit iväg på första kvällsmötet för terminen och fått tre fina pumpor av en snäll granne.
Tänkte ge mig på att koka pumpamarmelad av de imorgon, det hade han gjort - grannen alltså.

En stor balja te och sen ner i säng, har bara några futtiga kapitel kvar av Karin Brunk-Holmqvists; Rosa elefanter.
Sen får det nog bli en ny tur till bibblan imorgon, för nu är de fem böckerna jag lånade förra tisdagen utlästa, dessutom börjar det bli dags att skifta lite av barnens alla sommarlån mot nya.
Där har jag också hunnit högläsa oss igenom merparten.

God natt!

(Uppdatering 23.55 - Jag erkänner! Har aldrig kokat marmelad i hela mitt liv men nu j-r ska det bli av. Surfade runt och fastnade i massa olika varianter av busenkla recept. Återkommer med mitt - för det är väl klart att jag tänkte skjuta från höften - som jag brukar med alla matlagning!)


5 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

I vår lokatidning var dagens fråga... "Är det höst nu?" Samtliga tillfrågade svarade NEJ! Jag är bara glad att det är lättare att andas... lite... men det är fortfarande runt 20 grader ute.

My Myself and I sa...

Urg..låter inte så gott - pumpamarmelad. Men jag håller med om att hösten är bra. Jag älskar hösten och jag älskar Rosa elefanter och allt annat Karin B H skrivit.

Småländskan sa...

Skjuta-från-höften-matlagning är den absolut bästa matlagning som finns, och godast! Fortsätt med det! Jag har gillat att laga mat, var bra på det, kunde kanske glo i nåt recept ibland, bara för att på ett ungefär, men sen sköt jag hej vilt! Oj vad bra det blev!
Däremot har jag aldrig lagat pumpamarmelad och inte heller någon annan marmelad. Men odlat pumpor har jag gjort och gett bort dem till 08:or med restauranger. Men det är längesen. Pumporna hade vi mera till prydnad och för att "impa" på grannarna, där de växte sig stora och runda. Pumporna alltså, inte grannarna! Syftningfel, jag vet. Orkar inte ändra...
Kram mångis

Lippe sa...

Pumpafrön som man rostar är gott men för övrigt har jag inte mycket till övers för pumpa! Fast nu kom jag på att jag aldrig smakat just pumpamarmelad så egentligen borde jag ta tillbaka vad jag skrev! Hoppas du får till en riktigt bra marmelad. Expriment och höftning är måsten i matlagning!
Kram

Rebecka sa...

Var tvungen att läsa om meningen tre gånger innan jag förstod att det stod "tre fina pumpor" och inte "tre fina pumor". Tänkte, vart hade du gömt de jättekatterna när jag var hemma-hemma sist? Jag borde sova.