lördag 2 juli 2011

Mick Hucknall

De senaste dagarna har jag upptäckt att jag totalfastnat för ett - i grunden 80-talsband som jag visserligen lyssnade lite på - och gillade då det begav sig!
Visst minns jag att blev lätt hånad för att jag inte var tillräckligt djup, inte riktigt förstod storheten med Depech Mode, eller Simple Minds, utan i stället hellre lyssnade på det som allmänt ansågs vara synthens motsvarighet till pudelrock.

Det där som inte var riktigt lika fint som originalet.
Det som ställdes i skuggan och gillades av "enklare och smörigare" själar - typ den tidens "fjortisar".
Fast vi kallade fenomenet för "pyjamasbrudar".

Vad jag fastnat för?

Simply Red, såklart!

Några smakprov, kanske?



Eller;



Kanske?



Till sist, en gammal favorit;




Seek, and Thou Shall Find, är det inte så det heter?

7 kommentarer:

Märta sa...

Underbart! Träffade faktiskt Mick på en rökig pub i Manchester på 80-talet. Eller träffande och träffade, han var där som gäst och jag stapplade på darrande ben fram och bad om en autograf på stammande svengelska. :)

Småländskan sa...

Härligt, me like!!!! Trots stor ålderskillnad mellan dig och mig, så verkar det som vi har samma musiksmak, eller nästan i alla fall. Kom hem från jobbet för en stund sen, lite akututryckning så här på lördagen. Snart är det fotboll, först på TV och sen live.*L*. Men det visste du ju redan! Tror du sitter klistrad när de svenska tjejerna sparkar loss där i VM. Eller hur?

Maja sa...

blir nostalgisk...

Black Iris sa...

De här gillade jag också. Jag gillade killens röst bl.a.
Du, det är inte Tovsippa jag har. Jag googlade på det men den beskrivningen stämde inte alls tyvärr. Jag får luska vidare för det var ingen som visste svaret.

Kram Maidi

Anonym sa...

"Thou Shalt Find" ska de va...

Madlar sa...

Gillar hans lite nasala men klockrena röst. Allt "gammalt" kommer tillbaka, lyssnar just nu på ELO som tydligen återupptäckts på radio. Ett av mina favvoband när jag var i de vildaste tonåren.

Shirouz sa...

Jag gillar inte Simply Red speciellt, förutom en låt : If you don't know me by now.
Och den har du inte med, som har en så bra text! Jag är mycket upprörd! (nävars, skojar bara, men jag ska lyssna på den på youtube, nu när jag såg det här) :)