tisdag 12 juli 2011

Mercedes i Rydaholm

Om vi skippar mitt hår för ett tag och fokuserar på lite mer väsentliga saker, är det här faktiskt en förälders värsta mardröm.

Vad jag undrar över är varför i himmelens namn "en granne" lyfter ut flickebarnet på gräsmattan, när hon uppenbarligen befann sig på den mer skyddade och inhägnade altanen?
Och vart tog "grannen" vägen sen?

9 kommentarer:

Fröken Hulda sa...

Grannen??? Varför står det inget om grannen i artikeln? För mig känns det som om grannen skyddas vilket är HELT fel. Rattfyllot skriver dom om... men den där j*a grannen (förlåt)...

Ezter sa...

Det verkar ju helt sjukt alltihop? Och att hennes bror mördats för några månader sen?

Nipe sa...

Min gissning är att den grannen drog sig tillbaka och inte mår så himla bra just nu och för all evinnerlig framtid... Ja fy f-n, vilken mardröm för mamman...

Barnens Hjältar sa...

Jag förstår inte hur man orkar leva vidare. Min pappa har förlorat två barn (mamma ett), jag således två syskon men jag vet hur svårt det varit för alla parter att överleva. Det gjorde mig riktigt ledsen att höra om det här.

Märta sa...

Så fruktansvärt! Men nog är det märkligt att en granne skulle lyfta ut det lilla flickebarnet på en trafikerad väg? Tragiskt så det skär i hjärtat är det i varje fall. Både för anhöriga, granne och rattfyllerist - ingenderas liv kommer ju att bli sig likt igen.

Cicki sa...

Det är så fruktansvärt så man hoppas att det inte är sant. Likaså den sjuårige pojken från Umeå som blev knivskuren till döds.

När man varit aktiv inom handikapprörelsen så har man vänner som förlorat ett, två och till och med tre barn i olika sjukdomar. Jag förstår inte hur man kan överleva att ens barn dör.

Samtidigt håller jag på att läsa om Skumtimmen. Det känns rätt absurt.

razaha sa...

Alltså, ALLA jag menar alla människor vet att en tvååring iNTE går att lita på. De stannar aldrig där man placerar dem.
Nu har det varit många stackars tvååriga ungar som fått dö bara för att vuxna inte tänker.

Glömmer de bort ungarna eller?

När jag skall åka någonstans säger jag till alla tre barnen att antingen stå på bron, eller framför bilen när jag backar ut. Men det gäller att akta hundar och katter med, för de kan också hamna under hjulen.

Det gör så ont i mig när jag läser sådant här, och samtidigt blir jag arg.

Och fyllskallen, ja han kan de skicka till en ö på bröd och vatten ett tag.
Polisen berättade att det är väldigt många ute på vägarna som kör onyktra, eller drogade.

Anonym sa...

Det var min första tanke också när jag läste om denna tragiska historia. MEN GRANNEN DÅ?

Nu var ju han rattfull som körde på flickan, tyvärr. Vad hade stått på löpet om han inte hade varit det? Vem hade då fått skulden?

Jag hoppas det är någon detalj som tidningarna missat skriva om, som gör historien mer logisk. För hade jag varit familjemedlem till Mercedes så hade jag aldrig kunnat förlåta grannen.

Vad är det för sorts människa som lyfter ut en tvååring ur en inhägnad o lämnar henne??

Anonym sa...

Grannen kommer aldrig förlåtas och tidningarna har missat nycket och skyllt på mig som är mercedes mormor allt kan ske på en minut min dotter lider än idag värre hon blir aldrig sig lik inte jag heller så mycket skit det stått som ej stämmer ber till gud låt inte detta ske någon familj det gör ont att bli beskyld över något som ej är sant och polisen var inte intresserad hur mercedes kom ut ur grinden som ej går att komma ut om ingen vuxen lyfter upp flickebarnet ledsen mormor som vill att lagen borde ta med allt och media oxå