söndag 10 juli 2011

Aktiv semester och huvudbry

Eftersom far-är-rar just betat av dag 2 av 37 sammanhängande dagar som bör fyllas med trevligt innehåll, även kallat semester, har vi full aktivitet här hemma.
Vedklyvning/stapling, gräsklippning, stängselfix, skiftbyte på hagar för fyrbeningarna, campingstugan vid bryggan nerdragen osv.
Mat, tvätt, disk, handling, hojturer, barndoppande vid bryggan och evighetslånga kvällar där de små-vilda-glada aldrig går och lägger sig i tid.
Inte vi vuxna heller, för den delen...

Campingstuga är detsamma som pytteliten husvagn.
Obetydligt större inuti än utanpå.
Precis som vilken kvinnas handväska som helst är det rymligare än man kan tro vid en första anblick!
Egentligen är det ofattbart att vi har sovit sex personer i den yttepytte lilla husvagnen, visserligen med fyra små barn men ändå.

180 cm bred och i bästa fall 350 cm lång!

Nu står den på sin rätta plats vid sjön och fungerar som badhytt, fikastuga och pittoreskt inslag i naturen under sommaren!

"Gulingarna", även kallade Werner und Werner, samt LitenSara är omflyttade och attans så ömtåade de var när de blev tvungna att förflytta sig 300 meter på otäck grusväg från hage ett till hage två!

Mitt största problem för tillfället är nog ändå om jag ska slå till på att krulla håret lite till, äntligen ta mig samman och göra dreads eller helt sonika kapa av det jäms med huvudsvålen!?
Ni vet, omväxling förnöjer och; alltid retar det någon...

19 kommentarer:

Ezter sa...

På tisdag tänkte Maken och jag hämta upp dottern efter kliniken. Lite semester i ny stad. Några tips?
Hon ska ju vara där i drygt 2 mån till, så om inte annat kanske vi kan få till möte när skolorna börjat?

Fröken Hulda sa...

Gör nåt drastiskt med håret. Det piggar upp. Jag vågade klippa av mig allt (nästan) förra våren... och i våras slutade jag färga bort det gråa. Detta har resulterat i naturligt gråa nyanser och kort möss-/badvänlig frisyr som jag får beröm för jätteofta...

Fröken Hulda sa...

PS. Tack för dina värmande ord inne hos mig DS.

Extradotter sa...

Du borde ju verkligen göra dreads om du ändå har tänkt att kapa av det snart för i bövelen! I mina öron låter den här planen bäst: 1. Krulla håret (för det hjälper också dreadsskapandet) 2. Gör dreads. 3. När du har tröttnat på dessa, kapa av dem! Dessutom kan du då frysa in dem och sätta fast dem igen nästa gång du känner för det... Smart va? ;)

Jag ska förresten ta tag i din dotter någon gång nästa vecka och på nytt försöka bestämma om när vi kan åka ut till dig!

Eva H sa...

Jag röstar på dreads!

Mångmamma sa...

Ezter; Kram!
Hulda; Ha! Jag är expert på att göra drastiska manövrar med håret.
Tror inte det finns någon färg eller längd jag INTE haft.
Extradotter; Gissa om jag tänkt på dig och dina dreads idag!? Just nu sitter jag med ett otal småsmå flätor i håret och funderar på om det inte skulle kunna bli något skojigt och tovigt av dessa..?
Kanske krulla den först och tova ihop sen?
Göra själv givetvis. Frysa lät spännande..?
Ja tack, för övrigt - 14/7 till 18/7 är det ockuperat i annaexet men annars fritt fram...
Eva; Gillar din kommentar! :)

Lippe sa...

Gör som extradottern sa! Varför välja när man kan få allt!!
Kramar :)

Cicki sa...

När jag klippte mig kort en gång så sa exet: "Man kan se svålen!" Han skulle ha sett mig några år senare när jag var rakad! Jag funderar också på att klippa av mig allt. Jag blir vansinnig på klibbigt hår just nu. Det värmer för mycket!

Mångmamma sa...

Lippe; Allt - är bra. :)
Cicki; Tänk, jag har också varit (nästan) rakad. Ca 2 mm som längst, maken fick fram klippmaskinen och skalade av det extremt slitna och sönderblekta/färgade/misshandlade håret! Skönt!

Cicki sa...

Jag var inte heller helt rakad utan det var också ca 2 mm. Sambon drog över med klippmaskinen. Jag hade så i många år. Det var ljuvligt. Nu har jag blivit så tjock och rund i ansiktet så jag misstänker att jag skulle se ut som en hamster med fyllda kindpåsar eller som en fet Ludvig XlV om jag skalade av mig barret.

Mångmamma sa...

Cicki; Hamstrar är söta! :)

Cicki sa...

;-)))

Anonym sa...

Dreads!!!

Susann sa...

Klipp dig i en mycket vacker och kvinnlig frisyr, gör otroligt vackra slingor... jag tror - av det pyttelilla jag känner dig - att ingen skulle förvänta sig det. Det skulle vara mer revolutionerande än om du skaffade dreadlocks eller rakade av håret.

Vi har en husvagn som är 6.40 lång, men den känns ofta förliten för oss 4:a, för inte tala om när hockey o fotbollstonåringarna börjar närma sig 1.80 och axlarna börjar bli breda, då är bäddarna på 1,85x70 cm ngt små.

razaha sa...

Jag röstar på dreads.
Min bästa väninna Susanna har sådär härligt självlockigt hår som hon haft i halvlång page många år. Förra gången vi sågs var hon som en ny människa. Det lockiga håret var utbytt mot en superkort fräsch frisyr där hennes silvergråa strån fick full framfart. Sååååå snyggt.
Så nu har jag börjat smygklippa mig. Superkort på sidorna har jag haft sedan en massa år tillbaka, men jag har fuskat och sparat resten långt. Det är lätt att variera mellan långt och kort då.

Tyvärr är jag inte så snyggt silvervit som morsan ännu, men jisus vad snyggt det blir att klippa sig kort när det här svart-gråa rufset släpper färgen.

Ha en underbar dag i solen
Kram

Milla sa...

Ombyte förnöjer, skratt. Det är skönt att vara motvalls emellanåt:)
Vulkan vore lyckligt lottade om de fick en skribent som dig att publicera. Jag kommer då vara en av dem som hänger på låset vid lanseringen =D
Hoppas ni får en härlig semester tillsammans. Kram

Mångmamma sa...

Livet innan.. och Razaha; Dreads är (kanske) på gång...
Susann; Ha! Håller med dig om att det skulle vara mest drastiskt av allt jag skulle kunna göra! Kommer nog inte att hända dock, jag är alldeles för lite "Ladylike". :)
Milla; Kram.

Extradotter sa...

Ja, kör på! Okej, i helgen är det ändå Öland Roots som gäller för mig (jag kan kanske ta lite bilder på alla supersnygga dreadsmänniskor som kommer infinna sig där för att peppa dig ännu mer) men någon gång efter den 18e då!
Om du tycker det är knöligt att fixa det själv så vet jag en viss person som för tillfället är sambo med din dotter som ska vara bra på att göra dreads, det kanske Becka redan har skvallrat om :) Vi kan ju dra med henne också i så fall!

Fröken Hulda sa...

Svar: Mailet kan vänta. Jäkta inte. Det är lugnt just nu/Kram