söndag 19 juni 2011

Negativa och slarviga snabbläsare eller bara okritiska artikelskummare?

MEN så svårt folk har för att läsa innantill!
Den här lilla tjejen checkades ut SAMTIDIGT med en annan familjs barn, troligtvis upptäckte inte den familjen att det slank ut en unge till!?
Att ansvarig person bakom in- och utlämningsdisken inte hade bättre koll är naturligtvis illa men att därifrån ge sig på föräldrarna till tösen, det är barockt!

Det kommer de mest horribla kommentarer i fältet nedanför artikeln, allt spinner vidare på hur värdelösa föräldrarna är som lämnar in sina telningar på en barnparkering i en timme, istället för att frottera sig som stollar jämt och ständigt när barnen "slipper" dagis och de ÄNTLIGEN kan umgås!

Nu är det faktiskt så att jag har hyst in mina fyra yngsta en (1) gång på ett IKEA-varuhus.
På sportlovet i år.
Inte för att jag tycker så hemskans illa om dem eller för att jag ville "handla i lugn och ro" utan mer för att vi höll på att klättra på väggarna hemma och på varandra.
Efter en vinter som aldrig tog ledigt från halsflusser, förkylningar eller generellt snorande, var vi rätt less på varandra och vårt - i övrigt stora och fina - hem.
Att leka med kompisar var rätt svårt det med under en period eftersom det alltid var minst ett syskon som låg däckad i hög feber eller annan trist sjuka.
Vi behövde helt enkelt en utflykt!

Nu går inte mina små på fritids - skola och allmän förskola (15 timmar per vecka) - det är vad som gäller.
Därför hade jag inte ett dugg dåligt samvete för att jag lät dem leka av sig en timme i lekrummet.
För en timme, det är vad som gäller för barnförvaringen.
Tvärtom, det var mest för deras skull vi åkte dit.

Av veckan 168 timmar, är det väldigt få som tillbringas hemifrån för mina barn.
Nu vet jag att det flesta barn spenderar betydligt fler timmar på annan ort än mina huliganer men hur troligt är det att ett föräldrapar ränner på IKEA titt som tätt och parkerar sitt barn i deras lekrum, i brist på övrig barnpassning?

Nej alla kommentatorer, tänk om och tänk rätt.
Läs rätt framför allt!
Mina ungar har tjatat sig blå om att få åka och leka på "IKEA-lekland" igen.
Så kul var det, tyckte de.
Tyvärr blir det inte alltför många tillfällen att nyttja deras lek/passnings/förvaringstjänster för vår del.
Vårt närmsta Ikea-varuhus ligger cirka 12 mil bort.
Enkel väg!
Och så mycket och ofta handlar jag inte där att det berättigar en 24-mila tripp bara för att leka en timme!

3 kommentarer:

Cicki sa...

Ibland undrar jag vad en del har under pannbenet när de svarar på olika artiklar. I vår lokalblaska förekommer det väldigt ofta folk som beklagar sig över denna hemska stad med sin brottslighet. De skäms för att bo här, påstår de. För det första kan de inte läsa ordentligt och om de skäms så kan de väl flytta då, till något bättre ställe än att sitta och spy ut sin bitterhet i tidningen.

Ang detta med Ikea så var det ju tur att det trots allt gick som det gick. Undrar om en del tror att man kan använda Ikea som dagis. Man kan tro det när man läser inläggen. Det är inte roligt för barnen att trängas runt på Ikea men att få hoppa i bollhavet är jättekul.

Shirouz sa...

Där satt den, mångmamma, you rock!

Maria Engelwinge sa...

Kommentarerna till såna här artiklar blir ofta absurda. Dock tycker jag att händelsen har fått absurda proportioner också. Klart man blir panikslagen när man tappar bort sin barn, men man kanske ska ta lite personligt ansvar och inte lämna sitt barn till främmande människor på ett enormt varuhus, tänker jag. Och definitivt inte behandla barnet som en traumatiserad efteråt.
Kram