fredag 10 juni 2011

Nattugglan är nöjd, mätt och belåten!

Jag överlevde, kom ihåg baugetterna, såg till att ballongerna och träden vid ingången var på plats, struntade i att mangla damastduken men blingade bordet med blommor, fixade rosor att hänga runt halsen på både sonen och extradotter P, fick träffa hennes familj för första gången, kindpussades, jublade, rann bort i hettan och trängseln, hann hem med fyra barn i förväg och laddade fram silverbricka med välkomstskål i trädgården, plockade fram "det sista" i matväg och hann bli löjligt hungrig innan studenten äntligen kom hem efter sin skräniga traktorflaksfärd.

Fröken Majblomma åt sig mätt på gurka och nötter, Bam-Bam borde kissa ner en säng inatt efter sitt alltför vidlyftiga cider/läskintag - tyvärr blir det nog min, eftersom han sov där senast för en timme sedan i alla fall - strax innan jag åkte in till stan för att hämta hem sonen och extradottern igen efter studenternas gemensamma firande i hyrd lokal under kvällen.
Pysselkungen och Sheriffen stöp som två klubbade oxar framåt halv tio och kommer vara svårväckta imorgon.

Vädret gick från tropikvärme till åskknallar med tillhörande störtskurar under seneftermiddagen men regnet behövs verkligen så jag tänker inte gnälla om det.
Dessutom var jag lite återvinnings-och-miljövänlig som inte högg ner två lagom-stora-björkar-att-ha-vid-entré, utan nyttjade mina krukodlade träd istället.
En björk och ett körsbärsträd!

Nu är jag lite matt i pälsen!
I vanliga fall brukar mina nattliga inlägg vara skrivna i förväg och ha förinställd publiceringstid men just inatt sitter jag här i realtid.
Lite uppskruvad, en anings tempo i kroppen efter den sena bilturen på 9 mil och framförallt mycket nöjd med att dagen blev så lyckad som den borde bli.

Nästan hela skocken är samlad under mitt tak också, det gillar en Alfahona som jag!

Imorgon - då är mina tre yngsta lediga och jag tänker med varm hand överlåta åt far-är-rar att rådda morgonbestyren med Sheriffen.
Själv tänker jag hålla mig krampaktigt fast i täcket och ta sovmorgon.
I alla fall till strax efter 8...

God natt - eller kanske snarare; God morgon!
Och, tusen tack för alla glada grattistillrop jag och sonen fått!

3 kommentarer:

Cicki sa...

Skönt att allt gick så bra och att vädret höll sig något så när i alla fall. Visst är det underbart när man kan summera dagen och känna sig nöjd med sin insats.....:-)

Nätterna har en viss tjusning. Allt är lugnt och stilla. När jag bodde med mina barn då var nätterna min fritid. Då sydde jag och lät tankarna vandra medan resten av familjen sov.

Inatt (natten mellan ons- o torsdag) hade jag en sådan där vakennatt. Var helt klarvaken. Sambon snarkade och lät som två sågverk. Jag satt vid köksbordet och läste och ville egentligen inte sova. Men tyvärr måste man ju göra det mellan varven.....:-)

Fröken Hulda sa...

"Förinställd publiceringstid" låter ju kanon för nån som det bubblar idéer ur mellan varven (jag). Istället skriver jag stödord och förslag på inläggsrubriker när anfallen kommer.

Nåja... ni verkar haft en lyckad dag vilket glädjer mig. Kram kram och hoppas du fick sova lite

Barnens Hjältar sa...

Härlig sammanfattning av en viktig dag :-)
Skönt att alla överlevde och hoppas du fått vakna i lugn och ro till en ny dag nu!