lördag 4 juni 2011

Galenpannedag

Tjoho vad varmt det varit idag.
Givetvis roar sig far-är-rar med att kapa och klyva upp ett ton ved eller så - och det resulterade i ett oforcerbart berg med vedträn som behövde staplas.
Tur för mig att jag kroknade på de små-ilskebyttornas hyss, bröt ihop på dem och kom igen genom att trava den eländiga veden i ett rasande tempo, av pur ilska då!
Eftersom det åligger mig (enligt vedertagen arbetsfördelning) att stapla härket.

Fast före dess hade jag hunnit sopa verandan, bära möbler fram och tillbaka, göra en blixtutryckning till närmsta utskänkningsställe för alkoholhaltiga varor (en inte helt föraktlig expedition, enär vi bor bortom ära och redbarhet), utfodrat familjen vid ett flertal tillfällen samt gett attans i en folklig begivenhet i närbelägen by till förmån för att rya runt med barnen och äta glass i hembygdsparken.
(Förlåt Freundin - orkade inte frottera mig med folk i sällskap av mina huliganer just då!)

Medan jag svor så det osade om vedträna, somnade fröken Majblomma av ren utmattning och de övriga tre huliganerna fortsatte med sitt rantande i ringen.

Nu är ordningen äntligen återställd - vi har fortsatt med vårt semesterliv i annexet/lillstugan/drängkammaren - och jag njuter verkligen i fulla drag av att ha en stor stökig familj runt mig, delar av den djupt snusande!

Men inom parentes - är det inte galet varmt för att vara början av juni?
Nu när det är dags för telning nummer två att ta studenten, minns jag att det var ungefär lika tokvarmt och skönt när jag själv klev ut ur skolan med den vita mössan på huvudet - för ett kvarts sekel sedan!
Men ändå!

5 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Jo jag tycker det är mer varmt än vad juni brukar bjuda men det är bara att njuta för snart blir det nog hagel- och isstormar ;-)

Hoppas du får en fin söndag! själv skall jag in och regnbågspromenera!

Fröken Hulda sa...

Fantastiska människa vilka krafter du har. På ett sätt blir jag lite avis när jag hör om hur ni bor, vad ni gör och allt småfolk... men å andra sidan vet jag att jag är nöjd och glad över mitt eget liv HÄR. Med utflugen dotter och singelboende mitt i stan. Trots dessa "fördelar" blir det inget krogspring annat än tidiga kvällar för ETT glas o god mat. Jag är hemma oftare än mina vänner... och det av en enda anledning (tror jag). Jag har varit ensamstående sedan dottern låg i magen, uppfostrat själv m.m.m.m. men ser mig ändå inte som nån superdupermamma. Men sen hon flyttade har jag fått ett extremt extra behov av egentid vilket jag verkligen tar tillvara på. Dessutom... spring-på-krogen-livet har aldrig varit nåt för mig.

Madlar sa...

Här är oxå varmt, tropiskt varmt men alldeles underbart. Sitter under parasollet, njuter av ett glas kallt vitt tillsammans med vänner....livskvalite <3

My Myself and I sa...

OJ, här var det aktivitet!! Ja, när jag tog studenten var det lika varmt. När jag tittar på fotona nu så är alla såååå solbrända :)

Kram!

Mångmamma sa...

I ärlighetens namn har jag aldrig sömnproblem. I all fall inga insomningsproblem, möjligen sover jag något för korta nätter..:)
En stor fördel jag kan se med att ha huset fullt av små vildbasare i min ålder (!) är att jag aldrig hinner "sagga" ihop. Någon sysselsättningsbrist lider jag inte heller av.