söndag 6 mars 2011

Nej, jag gillar faktiskt inte sport

I alldeles vanliga fall ger jag blanka den i allt vad sport heter.
Men det här, det är så dumt att klockorna stannar!
Oavsett hur det egentligen förhåller sig, borde det vara belagt med spöstraff att männen tramsar runt med sina "viktigheter" när deras kvinnor ska till att föda!
Nu kanske sambon bara är inne för en rutinkontroll, eller så kan vi spekulera i flera andra anledningar, min poäng är att allt - verkligen allt annat får alltid stå tillbaka så fort det handlar om, i första hand - märk väl - männens lilla lekstuga, det där som är improduktivt, bara som förströelse, egentligen ett konstruerat nöje - sport.

För sport i sig är inte bara männens arena men så fort det börjar handla om löjligt stora summor, kopiösa mängder med tid, spaltmil i media där någon mer eller mindre analfabet till sportfåne uttalar sig om hur bra respektive dåligt det gick i senaste matchen - och varför, då kan vi hoppa upp och sätta oss på att det manligt så det förslår!

Är jag föraktfull?
Ja, faktiskt.

Förströelser och nöjen är en självklar del av vårt samhälle, alla sätt är olika bra eller dåliga, intressanta eller ointressanta men när det börjar lukta storkovan, eoner med tidspillan, avsaknad av proportioner och divalater, då tycker jag att det är löjeväckande.

Sen är det dags att hälsa Betty välkommen också, undrar vad du tycker om sport egentligen..?

6 kommentarer:

Rebecka sa...

Jamen det är ju så jävla typiskt! Precis som att det enbart vore HON som var gravid. De är ju för helvete gravida TILLSAMMANS.

Shirouz sa...

Jag hoppas verkligen att han åker till BB när det är dags! Så viktig är aldrig sport! (och märk väl, detta sägs av en Arsenal-fan som ställt in en hel del bara för att se dem...)

Maja sa...

Håller med till fullo,
här i huset är vi (jag) så ointresserade av sport så det var nästan så att man inte visste att det var vasaloppet idag - sportbilagan eldar vi med, den läses aldrig!

Cicki sa...

Nu är det så att jag känner Åke Svanstedt lite så där. Han och hans dåvarande fru var kunder där jag jobbade utanför Sundsvall. Det var där han startade sin travkarriär. Jag har alltid tyckt att han är en skitstövel. Min inställning förstärks bara ännu mer när man läser detta.

Rebecka sa...

...annars kan man ju se barnafödande som en sport. Något säger mig att mångmamman själv skulle ligga rätt bra till.

KaosJenny sa...

Ja jösses, sport är ett tidsfördriv helt enkelt, inte meningen med livet... Bra rutet! Kram