fredag 11 mars 2011

Ibland ska man kanske stoppa svansen mellan benen och springa..?

Om det nu är så att Japan drabbats av den värsta jordbävningen med efterföljande tsunamivågor, på över 300 år och i stort sett samtliga länder runt Stilla Havet förbereder sig på vad som komma skall - hur kommer det sig då att rekommendationerna på Hawaii är att alla boende på våning 10 och nedåt bör evakuera?

Jag hade ju knappast suttit på 19 våningen och rullat tummarna i hopp om att huset jag bodde i skulle stå pall för trycket!

Typ, bättre fly än illa fäkta är nog mer min devis här!

Och ja, jag kanske ska sluta gnälla över väder och sjuka barn, det kunde ha varit betydligt värre.

Om jag varit bosatt någon annanstans än vad jag nu är!

7 kommentarer:

Rebecka sa...

Snacka om spänning i vardagen.

mammaxtre sa...

Imorse när jag kikade på nyhetsmorgon reflekterade jag just över att folk flydde upp på hustaken. Varför i hela friden tror man att det är ett säkert ställe. Det som hänt är förfärligt.

Ha en bra fredag.

Cicki sa...

Det är otroligt hemskt och förfärligt. Ens egna problem blir väldigt futtiga i jämförelse. Här handlar det om människor som får sina liv totalt utraderade. Om man nu lyckas överleva, vill säga.

Milla sa...

Rationella rekommendationer????

Katarina sa...

Ja, jag står nog hellre ut med snö och vinterkyla i några månader än risken för enorma jordbävningar, tsunamis, vulkanutbrott, jordskred m.m.
Skönt att bo i norden! Vi har det nog relativt bra här uppe.......

Fast det är rätt skönt att häva ur sig lite gnäll ibland också ;-)

Trevlig helg på dig!

Småländskan sa...

Ja, jag tror vi ska sluta att gnälla lite till mans... skitsaker, bagateller som vi oftast gnäller över. Skrämmande det vi åter igen ser och hör.
Hörde om katastrofen i morse när jag åkte till jobbet (jodå, tur det inte blev nån hämtning av barnbarnet när det åter igen blev akututryckning) och har nu sett nyheterna på TV och nätet.
Försök att få en skön helg, trots du har sjuka barn omkring dig. De piggnar snart till!
Kram

Cissa sa...

Åh, vad jag är glad över att jag bor här i trygga Sverige! Mycket av det vi gnäller över här är ju faktiskt petitesser om man jämför med mycket som händer runt omkring i världen!

Kram!